Bezig met laden...

Logboek

Arabisch consortium bespreekt groter aandeel in Russian Helicopters

Arabisch consortium bespreekt groter aandeel in Russian Helicopters

Eerder dit jaar kocht een consortium van RDIF en Arabische investoren een minderheidsaandeel van 12,5 % in Russian Helicopters voor de prijs van $300 miljoen. 

Vorige week verklaarde de Russische Minister van Industry en Handel Denis Manturov, die op bezoek was in de Verenigde Arabische Emiraten (UAE), dat de discussie op de agenda stond om een groter aandeel in Russian Helicopters te verkopen aan het consortium.

De discussie die nu ter tafel ligt is een aandeel van 25% in Russian Helicopters voor een bedrag van $600 miljoen. Dit zou het aandeel van het consortium op 37,5% brengen en het consortium zou hiermede een groter zeggenschap krijgen in de bestuursraad van Russian Helicopters.

Waarom de Russische regering dergelijke grote participatie in een strategische en militaire onderneming als Russian Helicopter uit handen wil geven is niet direct duidelijk. De Russen hebben in de afgelopen jaren al hun helikopterbedrijven samengebracht in Russian Helicopter. Het bedrijf is nu een actief op zowel de militaire als commerciele markt en heeft zijn positie op wereldvlak verbeterd.  Wat wel duidelijk is dat Russian Helicopters door deze Arabische participatie een sterkere commerciele positie zal verwerven in het Midden Oosten. 

Of een en ander te maken heeft met de afgesprongen onderhandelingen met de Indiers over een samenwerking met en participatie in Russian Helicopters kon niet worden opgemaakt uit de discours van Denis Manturov. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *