Bezig met laden...

Logboek

Eerste NH-90 operationeel met MASE

Eerste NH-90 operationeel met MASE

Terma maakte bekend dat de eerste Royal Netherlands Air Force (RNLAF) NH90 helikopter met 'Modular Aircraft Survivability Equipment (MASE)', met succes het test- en certificatieproces heeft afgerond. De helikopter met het nieuwe systeem is nu klaar voor operationeel gebruik.

De MASE installatie bestaat uit een reeds bewezen modulair concept van Aircraft Survivability. Het heeft een ALQ-213 EW controller, een modulaire self-protection pod uitgerust met een MILDS-F Missile Warning System, en een Advanced Countermeasures Dispenser System met de laatste generatie Terma Digital Sequencer Switch.

De systeemkast is buiten het toestel geïnstalleerd en vergt zodoende geen wijzigingen in de structuur van de helikopter. Het systeem wordt bestuurd door het Electronic Warfare Management System, ALQ-213. Het systeem kan later uitgerust worden met meer componenten zoals radar of laserwaarschuwing of een uitbreiding met een Directed Infrared Countermeasures (DIRCM).

De NH-90 NFH helikopter opereert in zware omstandigheden en is blootgesteld aan invloeden van zeewater, daarom moest het Terma systeem hiertegen worden beveiligd.

Reeds in 2012 maakte Terma een studie voor de Nederlandse Defensie om de NH90 te beveiligen tegen warmtezoekende (IR) raketten. De studie identificeerde oplossingen rondom de Missile Warning System, het Terma Advanced Countermeasures Dispenser System, en de ALQ-213 Electronic Warfare (EW) controller. Twee jaar later eind 2014 kreeg Terma het contract om het Terma MASE systeem op de NH-90 te installeren. Het Terma systeem kan ook op andere helikopters dan de NH-90 worden geïnstalleerd.

Nu is de eerste Nederlandse NH-90 NFH met dit beveiligingssysteem uitgerust en operationeel.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *