Bezig met laden...

Logboek

Vrijdag de 13e: vlieg op 1000ft

Vrijdag de 13e: vlieg op 1000ft

Voor wie erin geloofd, we zijn vandaag 'vrijdag de 13e'. 

Er kan dus van alles misgaan en de Wet van Murphy is alomtegenwoordig vandaag: 'Anything that can go wrong, will go wrong!' 

De HAI safety tip van de week is dan ook zeker van toepassing:

  • Om er zeker van te zijn dat je alle bomen, hoogspanningsmasten, antennes, windmolens en andere hoge obstakels zeker vermijdt moet je altijd minstens 1.000 voet AGL (Above Ground Level) vliegen. 

  • Zeker in tijden waar om de haverklap nieuwe windmolens worden opgericht is deze veiligheidstip meer dan actueel. Of je nu 10.000 vlieguren hebt of net begonnen bent aan je opleiding PPL(H) deze regel is gewoon van toepassing voor iedere piloot.

Neem geen risico! Vlieg minstens 1.000 voet AGL.

Vergeet ook niet dat vliegen beneden 500 voet gewoon niet mag! En als een ATC in een CTR je een klaring geeft met de woorden: " Cleared to cross at 500 feet or below" dan is het duidelijk dat je de "below" " niet kunt aanvaarden!

Naschrift 

Onze lezer Erik Hemeleers stuurde ons onderstaande reactie, waarin hij terecht stelt dat in de SERA Luchtverkeersregels, deel VFR SERA 5005 de minimum vlieghoogte niet 600 (zoals wij schreven) maar 500 voet is. Wij hebben bovenstaande fout dan ook aangepast. Met dank aan Erik voor zijn opmerkzaamheid en snelle reactie! Much appreciated Eric!  

U kunt hier de SERA Luchtverkeersregels zoals door de Europese Commissie gepubliceerd nalezen.

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *