Bezig met laden...

Logboek

Jetcopter VTOL te zien op de AERO 2019 in Friedrichshafen

Jetcopter VTOL te zien op de AERO 2019 in Friedrichshafen

De ontwikkelingen rondom de VTOL stadstaxi's staan niet stil. 

Zowat ieder dag krijgen we nieuwe informatie over VTOL's en de verschillende gevestigde en nieuwe ondernemingen die deze nieuwe toestellen ontwikkelen. Maar tot op heden hebben we nog geen toestel gezien die een certificatie gekregen heeft.

Op de voorbije Heli-Expo 2019 kregen we een paar oplossingen te zien waarbij de Bell Nexus het meest tastbare toestel was. En van een bedrijf als Bell kan men verwachten dat zij het certificatie traject in hun ontwikkeling hebben ingebouwd. De vele start-ups die VTOL's ontwikkelen hebben niet de ervaring als een Bell wat betreft een dergelijke complexe certificatie van een nieuw toestel. We hebben dan ook onze vragen of en wanneer vele van die VTOL's een certificatie zullen krijgen.

Op de AERO in Friedrichshafen (D) zal de Jetcopter VTOL stadtaxi worden voorgesteld. Het is de eerste maal dat de mock-up van de JetCopter aan het grote publiek zal worden voorgesteld. 

De vijfzitter VTOL JetCopter is de meest performante stadstaxi die momenteel in ontwikkeling is.

De nieuwe JetCopter voldoet (of zal voldoen) volgens zijn ontwikkelaars aan de vereisten van EASA voor de nieuwe generatie VTOL's en wordt door EASA gevolgd voor de certificatie.

Deze versie van de JetCopter zal aangedreven worden door twee 500 hp of 368 kW aangepaste automotoren en zullen twee lucht turbines aandrijven met elk een diameter van 2 meter. De voortgebrachte luchtstroom met een snelheid van 950 km/u zal worden verdeeld over de vier richtbare eindpunten, die het toestel in elke richting kunnen voortsturen. Een vergelijkbaar systeem werd gebruikt in de Hawker Harrier 'jump' jet in 1967.

Maar in tegenstelling tot de Hawker Harrier, zal de JetCopter de mogelijkheid hebben om te hoveren zoals een drone of helikopter. Bedoeling is dat de JetCopter autonoom zal kunnen vliegen naar zijn bestemming.

De JetCopter heeft de grootste radius, 1.000 km en de grootste snelheid, 300 km/h, van alle VTOL's die in ontwikkeling zijn. Het toestel zal een MTOW (maximum take-off weight) hebben van 2.000 kg.

Ondanks zijn capaciteiten past de JetCopter in een middelgrote garage!  Voor de liefhebbers is de JetCopter te zien op de AERO in Friedrichshafen, Hall A7 booth 303, van 10 tot 13 April.

Lees hier onze vorige artikels van de JetCopter.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *