Bezig met laden...

Logboek

No-flyzone boven Ronde van Vlaanderen

No-flyzone boven Ronde van Vlaanderen

Voor de 95ste editie van de Ronde van Vlaanderen, die zondag wordt gereden, komt er een tijdelijk vliegverbod in het luchtruim boven het parcours. De nieuwe maatregel past in de verscherpte veiligheidsaanpak van de overheden en de organisatoren. Enkel toestellen van de politie, hulpverlening en verslaggeving worden toegelaten.

De organisatoren verwachten zondag tot 600.000 toeschouwers. De hulpdiensten en overheden zijn tevreden met de aanpak de voorbije jaren, maar de parcoursbeveiliging wordt nog verscherpt.

Op verzoek van de organisator geldt er zondag een vliegverbod binnen de perimeter van 900 meter rond de as tussen de rode en groene vlag langs het parcours. Alleen toestellen van de federale politie, dringende medische hulpverlening en verslaggeving mogen dat luchtruim betreden.

Privé-initiatieven die onder meer luchtdopen organiseren voor vips moeten buiten de perimeter blijven, stelt de provincie Oost-Vlaanderen.

Snelheidsovertreders

Het strenge beleid ten opzichte van snelheidsovertredingen van toeschouwers die op verschillende plaatsen de renners willen zien passeren, wordt voortgezet. In 2010 werden 42 overtreders gedagvaard voor de rechtbank omdat ze één of meerdere keren op de dag van de Ronde werden geflitst.

Heel leger medewerkers

588 politiemensen, 900 signaalgevers, 230 stewards en 20 communicatieverantwoordelijken, dat is het leger waarmee de organisatie komende zondag elke vorm van chaos de kop zal indrukken. Dat wordt bovendien nog aangevuld met verschillende hulpposten van het Rode en Vlaamse Kruis en een politiehelikopter.

Opmerkelijk: ook al is het parcours een kleine 260 kilometer lang, toch staat amper 22 kilometer nadarhekken en 2 kilometer touw ingepland om de toeschouwers van het parcours te scheiden. (bron: Nieuwsblad.be)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *