Bezig met laden...

Logboek

Tweejaarlijkse airshow op Le Bourget opende gisteren zijn deuren

Tweejaarlijkse airshow op Le Bourget opende gisteren zijn deuren

Gisteren opende in Parijs de tweejaarlijkse Paris Air Show op Le Bourget.

Dit evenement is een van, zoniet de belangrijkste luchtvaartbeurs in Europa. Iedereen die zichzelf respecteert in de Europese luchtvaart is aanwezig en ook Helispot zal deze week in Parijs aanwezig zijn om u van up-to-date nieuws te voorzien.

De luchtvaartbeurs werd gisteren in schitterend weer door de Franse president Makron geopend. Zoals gebruikelijk was er een opmerkelijke aanwezigheid van militairen en waren ook alle CEO van grote luchtvaartbedrijven aanwezig. 

In de stortvloed van persboodschappen die we de laatste dagen hebben ontvangen is er betrekkelijk weinig nieuwe informatie over helikopters. Toch zijn de meeste helikopterfabrikanten present in Parijs en zullen we niet nalaten om hen een bezoekje te brengen. 

Hier kun je alvast de volledige video bekijken van de airshow die werd gevlogen bij de opening en waar President Macron vanop de eretribune een aandachtige toeschouwer was. Twee stoelen naast hem zat Guillaume Faury, huidig CEO van Airbus Groep en voorheen de CEO van Airbus Helicopters. 

In de video kun je drie voor ons interessante toestellen bekijken:

  • de Pipestrel Alpha Electro UAV (vanaf 4"19')
  • de Turkse ATAK aanvalshelikopter (na de Pipestrel)
  • de Airbus Tiger aanvalshelikopter (na de ATAK)

Copyright foto & video: PARISAIRSHOW.TV

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *