Bezig met laden...

Logboek

Dag 2 van de Paris Air Show 2019 op Le Bourget

Dag 2 van de Paris Air Show 2019 op Le Bourget

De Franse minister voor Economie en Financien, Bruno Le Maire, kwam vandaag ook eens polshoogte nemen op de Parijse Luchtvaartbeurs en dat was voor de Fransen zowat het hoogtepunt van de tweede dag. 

Een ander hoogtepunt was de grootste turbinebestelling aller tijden. AirAsia tekende een order voor $23,1 miljard met motorenbouwer CFM. CFM is de joint venture van  de Amerikaanse motorenbouwer GE (General Electric) en de Franse motorenbouwer Safran (voorheen Snecma en TurboMeca). AirAsia zal deze 200 Leap-1A turbines inbouwen in haar 100 nieuwe Airbus A321neo vliegtuigen. 

Geen grote aankondigingen op gebied van helikopters. Wel bevestigde Russian Helicopters haar interesse om de Ansat helikopter ook in de civiele wereld buiten de Russische invloedsfeer te verkopen. Russial Helicopters CEO ondertekende met het Oostenrijkste Air Ambulance Technology een samenwerkingsovereenkomst waarbij Air Ambulance Technology een medische module zal bouwen voor de Ansat. Met deze uitrusting brengt Russian Helicopters een EMS-helikopter op de markt met medische uitrusting naar westerse standaarden. De Ansat wordt in Rusland veel ingezet voor EMS diensten.

Op de Parijse luchtvaartbeurs toont Russian Helicopters de Ansat in twee burger-versies:de EMS en de VIP versie. Overigens was de Ansat ook onderdeel van de vliegshow vandaag.

Op de vliegshow zagen we de volgende toestellen:  

  • Beriev BE 200
  • Embraer E195-E2
  • Swift 
  • Starduster
  • JF17-Thunder
  • Fouga Magister
  • Ansat Russian helikopter (vanaf 14'25")

Je kunt de video van de vliegshow hier bekijken.

Foto: CEO van Russian Helicopters, Andrey Boginsky voor de Ansat - Copyright Russian Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *