Bezig met laden...

Logboek

Witte Huis is decor voor helikopter sneeuwpret

Witte Huis is decor voor helikopter sneeuwpret

Niet alleen wij hier hebben te kampen met sneeuw. Ook de Amerikanen in Washington DC hebben reeds heel wat sneeuw te verduren gekregen. 

En het zou Trump niet zijn mocht dit geen obstakel zijn om zijn activiteiten onverstoord verder te zetten. Als het hem te moeilijk wordt om door het vertragende autoverkeer in de stad te rijden neemt hij gewoon de Marine One, de presidentiele helikopter.

De opstijgende Marine One helikopter van Trump veroorzaakte geen crash maar wel een stevige sneeuwstorm in de richting van een aantal wachtende journalisten en fotografen. Voor een keer noemde Trump het geen 'fake news'. Klik hier om de fotoreportage te bekijken

Vliegen in de sneeuw is voor helikopters geen lachertje. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de zware helikoptercrash waarin twee helikopters van de Duitse Politie betrokken waren in een zogenaamde 'white out'. De opwaarts vliegende sneeuw maakte het zicht van de landende helikopters in het Olympisch stadium in Berlijn onmogelijk met de zware crash tot gevolg. Hieronder de video van deze crash in de sneeuw.

Een helikoptervlucht in blue skies boven een witgesneewd landschap is meer dan indrukwekkend. Maar de weersomstandigheden in de winterperiode zijn niet altijd even zorgeloos. Je moet als piloot in de winter speciale voorzorgen nemen. Extra het weer in de gaten houden en de gevaren van sneeuw en ijs voor de helikopter goed onder ogen zien. En als je toch gaat vliegen zijn whiteouts en zichtbaarheid in het algemeen een extra aandachtspunt.

Safe Flights!

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *