Bezig met laden...

Logboek

Elroy Air en Leidos demonstreren een supply drone voor US Marines

Elroy Air en Leidos demonstreren een supply drone voor US Marines

Elroy Air, bouwer van autonome VTOL's, en Leidos, een FORTUNE 500-innovatiebedrijf, hebben toestemming gekregen om een prototype van een MARV-EL, een autonoom Medium Aerial Resupply Vehicle / Expeditionary Logistics, voor het Navy & Marine Small Tactical Unmanned Aircraft Systems-programmabureau (PMA-263) te demonstreren.

De testvluchtactiviteiten zijn gepland voor juli 2024. De ontwikkeling en het testen maken deel uit van een vorig jaar toegekend contract voor de ontwikkeling en demonstratie van een onbemande VTOL die op autonome wijze voorwaarts ingezette grondtroepen van de Marine kan bevoorraden.

“Leidos is verheugd om samen te werken met Elroy Air om deze cruciale capaciteit naar de mariniers te brengen”, aldus Tim Freeman, senior vice president van Leidos en business area manager van Airborne Systems. “De goedkeuring om door te gaan met testen is een belangrijke mijlpaal en is het resultaat van maandenlang hard werken door het team. We kijken ernaar uit om te demonstreren hoe de Leidos en Elroy Air MARV-EL-oplossing zal helpen een logistiek voordeel te bieden aan de mariniers en andere takken van het leger.”

Elroy Air en Leidos zullen het Chaparral-systeem van Elroy Air demonstreren op de Yuma Proving Ground van het Amerikaanse leger in Yuma, Arizona. De Chaparral is een “lift-plus-cruise” hybride-elektrisch verticaal start- en landingsdrone (hVTOL).

Het Chaparral-systeem maakt gebruik van de voordelen van vleugelvluchten, aangedreven door elektrische voortstuwing en turbo-opwekking, voor efficiënte autonome operaties en missies over langere afstanden. Het is ontworpen met een geavanceerd koolstofcomposiet casco en modulaire geautomatiseerde payload-mogelijkheden.

Dave Merrill, CEO en medeoprichter van Elroy Air. “We hebben de Chaparral vanaf het begin ontworpen om vracht te verplaatsen en troepen in de gevechtsruimte te bevoorraden zonder bemanningen in gevaar te brengen. We kijken ernaar uit om deze capaciteiten te demonstreren en te werken aan het dienen van de doelstellingen van het US Marine Corps op het gebied van expeditie-logistiek.”

MARV-EL is een PMA-263-inspanning die is ontworpen om commandanten te voorzien van een snel en responsief vermogen om de strijdkrachten van het Korps Mariniers te ondersteunen die expeditie-geavanceerde basis- en andere gedistribueerde operaties uitvoeren. MARV-EL zou, met behulp van autonome operaties, het "middengewicht" onbemande logistieke middel moeten zijn, dat gevechtsondersteuning moet bieden aan mariniers wanneer grond- of bemande luchtvaartmiddelen niet beschikbaar zijn vanwege dreiging, terrein, weer of concurrerende prioriteiten.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *