Bezig met laden...

Logboek

Helihaven Den Haag bij Prins Clausplein weer stap terug

Helihaven Den Haag bij Prins Clausplein weer stap terug

Het blijft rommelen in de discussie over de helihaven bij Prins Clausplein in Den Haag.

De Actiegroep Heliniet heeft een rechtszaak tegen de komst van de helikopterhaven gewonnen. De bestuursrechter heeft de bezwaren van de actiegroep gegrond verklaard. Volgens de bestuursrechter heeft de gemeente Den Haag de vergunning voor de aanleg op een verkeerde manier afgegeven. De gemeente Den Haag kan nog in beroep gaan bij de Raad van State tegen deze uitspraak van de rechtbank.

Ook bij de provincie loopt nog een procedure, maar Heliniet ziet deze overwinning op de gemeente als een zeer belangrijke stap naar het totaal afvoeren van het project. Als het bestuur van Den Haag geen tandje bijstelt zal het moeilijk worden om de helihaven, zelfs met al de beperkingen die deel uitmaken van de aanvraag, ooit van de grond te krijgen.

Het is onbegrijpelijk dat een wereldstad als Den Haag niet eens een helihaven mag aanleggen op een plaats die reeds jaar en dag volledig aan het verkeer is toevertrouwd. Als je de foto hierbij bekijkt zie je waarover het echt gaat; een beperkte vergunning voor een kleine landingsplaats van helikopters...dit is het en niets meer!

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *