Bezig met laden...

Logboek

Kaman bevestigd ontwikkeling van de nieuwe generatie K-MAX

Kaman bevestigd ontwikkeling van de nieuwe generatie K-MAX

Kaman Aerospace Group, onderdeel van de Kaman Corporation (NYSE:KAMN), heeft aangekondigd dat het een nieuwe generatie K-MAX® onbemande helikopters zal bouwen die operatoren zal toelaten om zowel bemande of onbemande missies te vliegen.

Kaman voorziet deze naar wens onbemande of bemande systeem kits voor nieuwe helikopters klaar te hebben in 2020. Deze systeem kit zal ook voor reeds bestaande K-MAX helikopters beschikbaar worden gemaakt. Terzelfdertijd onderzoekt Kaman de mogelijkheden voor de US Marines om deze onbemande technieken te gebruiken voor commerciele en militaire toepassingen. Het betreft moeilijke missies zoals nachtelijke brandbestrijding, bevoorrading van troepen in vijandelijk gebied of het leveren van kritische benodigdheden bij humanitaire operaties. 

De onbemande K-MAX® heeft zich reeds bewezen in oorlogssituaties waardoor risico's voor de soldaten konden worden vermeden. De US Marines hadden gedurende 33 maanden de onbemande K-MAX® in dienst. In deze periode werden 680 ton cargo naar afgelegen posten gevlogen. Deze operaties gebeurden 's nachts en vervingen 900 konvooien. Zo werden 46.000 risicovolle manuren vermeden die nodig zijn om zoveel konvooien doorheen gevaarlijk oorlogsgebied te transporteren.

De eenzits Kaman K-MAX was origineel ontworpen door stichter en oud-CEO, Charles H. Kaman en werd reeds in 1994 door de FAA gecertificeerd. Het is een robuuste helikopter met een minimum aan onderhoud en aangedreven door een coaxiaal rotorsysteem (zonder staartrotor). Het is aangepast voor het transport van externe ladingen en kan tot 2.700 kg transporteren.

Foto copyrights: US Marine Corps

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *