Bezig met laden...

Logboek

Amerikanen sturen 80 helikopters via Belgie naar de Navo-grenzen met Rusland

Amerikanen sturen 80 helikopters via Belgie naar de Navo-grenzen met Rusland

Het Amerikaanse leger stuurt meer dan 80 helikopters en 1.900 militairen via de haven van Zeebrugge naar de oostflank van de Navo. Dat heeft staat in een persrelease van het Amerikaans leger. Dit kadert in de operatie Atlantic Resolve.

Het doet herinneren aan een soortgelijke actie die de Amerikanen in Oktober 2017 ondernamen om na de annexatie in van de Krim. Toen werden ook 89 helikopters uit de US naar Oost-Europa gebracht om de bondgenoten daar gerust te stellen tegen de Russische dreiging. 

Net zoals toen komen een aantal AH-64 Apache gevechtshelikopters, een aantal CH-47 Chinook transporthelikopter en UH-60 Blackhawk's naar Europa. Deze zijn van de First Combat Aviation Brigade, 1st Infantry Division uit Fort Riley in Kansas. Volgens plan zullen ze arriveren op 29 januari in de haven van Zeebrugge om dan via de Amerikaanse Shape basis van Chièvres naar Duitsland en dan naar hun diverse bestemmingen in de grensstaten met Rusland te vliegen.

Deze troepen lossen de Fourth Combat Aviation Brigade, 4th Infantry Division van Fort Carson, Colorado, af die negen maanden in Europa heeft verbleven in het kader van de operatie Atlantic Resolve. Meer informatie zal worden gegeven op een persconferentie van het Amerikaans leger te Zeebrugge (K519) op 30 Januari om 9u00. 

Video: beelden van de vorige operatie

Update: op 30 en 31 Januari zijn de helikopters naar Chievres gevlogen.

Video:
Video afspelen...

4 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *