Bezig met laden...

Logboek

De vijfde MD 902 van de Luchtsteun van de Federale Politie komt van NHV

De vijfde MD 902 van de Luchtsteun van de Federale Politie komt van NHV

Zoals we reeds schreven op 1 December 2017 krijgt de Luchtsteun van de Federale Politie (Rago) in Melsbroek een vijfde MD 902.

De Luchtsteun heeft zijn oog laten vallen op de OO-NHI van NHV.  Tot eind november 2017 vloog het toestel in Noord-Frankrijk als HEMS (medische urgentie) met roepnaam SAMU 2. De helikopter werkte vooral voor de ziekenhuizen van Lille en Arras. Het toestel is gebouwd in 2009 en werd door NHV ingeschreven in het Belgische register op 25 november 2009.

De OO-NHI zal in Noord-Frankrijk worden vervangen door de OO-NHB, een Airbus H145 in HEMS uitvoering, die dienst doet in het Belgische Bra-sur-Lienne. Op zijn beurt wordt de OO-NHB in Bra-sur-Lienne vervangen door de OO-NSM, een Airbus H145 die NHV net kocht.

De MD902 met call-sign OO-NHI is nu nog uitgerust als medische interventiehelikopter en zal moeten worden omgebouwd naar de noden van de Luchtsteun; het is niet bekend wie deze transformatie zal doen en hoelang dit mag duren. Ook is niet bekend hoeveel de Politie zal betalen voor deze 8 jaar oude helikopter. 

De Luchtsteun is vooral fan van de MD902 omwille van de NOTAR technologie - die de lawaaierige staartrotor vervangt - en die nachtvluchten boven bewoond gebied een beetje minder storend maken.  

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *