Bezig met laden...

Logboek

Kindje wordt geboren tijdens helikoptervlucht

"Vertrek 11.10 uur, één passagier. Landing 11.27 uur, twee passagiers." Het logboek van een Duitse reddingshelikopter is de stille getuige van wat de inzittenden van het toestel donderdag hebben meegemaakt: op een vlucht van Oostenrijk naar Duitsland werd de kleine Janine geboren.

De helikopter bevond zich in het Beierse luchtruim toen op de boordradio een noodoproep uit Salzburg, net over de grens met Oostenrijk, binnenkwam. Een vrouw stond op het punt te bevallen en had dringend medische bijstand nodig.

De piloot aarzelde geen ogenblik en ging de vrouw oppikken. Het kindje had blijkbaar geen zin om te wachten tot zijn moeder bij een ziekenhuis aankwam, want eens in de lucht werd duidelijk dat de geboorte nakend was.

De helikopter werd snel op een veld aan de grond gezet, ondertussen weer op Duits grondgebied. Even later kwam Janine ter wereld. Acht minuten na haar geboorte kreeg Janine al haar luchtdoop, toen de helikopter verder koers zette naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Daar kregen moeder en kind de eerste verzorging. Eind goed al goed, want zoals in het helikopterlogboek geschreven staat: "beiden stellen het wel". (hln.be/belga/edp)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *