Bezig met laden...

Logboek

Audit KMO-subsidies voor helikopterlessen - moeten 100 ondernemers subsidie terugstorten?

Audit KMO-subsidies voor helikopterlessen - moeten 100 ondernemers subsidie terugstorten?

Volgens de media heeft de audit naar onterechte subsidies bij de opleiding tot helikopterpiloot uitgewezen dat in 101 dossiers op de 144 onterecht subsidies zijn aangevraagd.

In december 2017 was er ophef ontstaan naar aanleiding van een promotiecampagne waarbij opleidingsbedrijf Atrium samen met de helikopterschool Bussé voorstelden aan bedrijfsleiders om een pilotenopleiding te volgen met eventueel KMO-subsidies en zodoende sneller op het werk te komen. De media pikten deze weinig subtiele campagne op en na de bijhorende commotie besloot Minister Muyters om een audit te doen van de subsidieaanvragen voor pilotenopleidingen.

Deze audit is intussen uitgevoerd en het kabinet van Minister Muyters stelt nu dat deze subsidies voor een totaal van 332.000 euro (gemiddeld 3.300 euro per dossier) zullen worden teruggevorderd. Zowat 70% van de subsidieaanvragen zou - volgens de audit - onterecht zijn en geen meerwaarde bieden voor de KMO in kwestie. 

Op deze manier komen de 'ondernemers' en onze helikopterwereld weer in een trieste mediastorm terecht; de Engelsen noemen dit 'score an own goal', we hebben dit aan onszelf te wijten.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *