Bezig met laden...

Logboek

Frans Marine gaat nog meer Dauphins huren

Frans Marine gaat nog meer Dauphins huren

Nu de Franse minister van Defensie, Florence Parly, heeft aangekondigd dat de Airbus H160M reeds in 2021 in dienst zal worden genomen heeft de Franse Marine een tussenoplossing gevonden om intussen toch met een up-to-date vloot te kunnen vliegen.

Vorig jaar ging de Franse Marine met het Belgische NHV in 'zee' om vier Airbus Dauphins te huren, het nodige onderhoud te doen en opleiding te geven aan de piloten. 

Blijkbaar is deze ervaring positief verlopen want de Franse Marine heeft op 13 Juni 2019 een openbare aanbesteding (ref AO-1925-0913) uitgeschreven om nog eens tussen de 12 en 17 Airbus Dauphins N3/N3+ te huren. 

De helikopters zullen gebaseerd worden op zes verschillende basissen, waarvan twee in Frankrijk zelf, Lanvéoc, Hyères en vier overzeese basissen op Martinique, Tahiti, Nouméa en La Réunion. De toestellen zullen ook worden ingezet vanop marineschepen. 

Deze tijdelijke vloot is nodig volgens de Marine omdat:

  • de oude Alouette III's moeten vervangen worden,
  • men in afwachting is van het HIL programma (Airbus H160M),
  • de NH-90 Caiman meer voor andere taken moet worden ingezet.

De eerste helikopters moeten binnen een jaar beschikbaar zijn en de laatste binnen de twee jaar. Volgens plan zullen ze tussen de 230 en 350 vlieguren per jaar maken en moeten onder een Franse militaire immatriculatie vliegen. Het onderhoud van de toestellen moet ook door de verhuurder / CAMO worden uitgevoerd.   

Volgens de huidige planning zal de Marinevloot zal in 2023 zijn de eerste vijf Airbus H160M helikopters ontvangen.

Deze all-in huurformule is niet gebruikelijk voor militairen en een moderne oplossing om snel capaciteitsproblemen op te lossen. De Franse Marine heeft duidelijk een frisse kijk op zijn uitdagingen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *