Bezig met laden...

Logboek

Nieuws van uw website

Nieuws van uw website

Helispotter systeem

We hebben op 23 Januari 2013, reeds meer dan 5 jaar geleden, het Helispotters systeem gestart.

Sindsdien krijgen we regelmatig de vraag waarom we, zoals bijvoorbeeld bij FlightRadar24, geen kaart kunnen tonen met de plaats waar de Benelux helikopters vliegen. We moesten deze lezers teleurstellen omdat er weinig of geen helikopters uitgerust waren met transponders met extended squitter (die de ADS-B info uitsturen) en we zodoende weinig of niets konden tonen.

Dit is nu wat geevolueerd. Er zijn intussen er al wat meer helikopters die uitgerust zijn met dergelijke transponders en we kunnen nu soms posities van helikopters bepalen door multilateratie. Vandaar dat we vandaag voor de eerste keer een 'real-time' kaart tonen waarop een aantal Benelux helikopters met hun posities zijn geplot. Het merendeel van de helikopters zal echter niet op de kaart te zien zijn omdat deze nog niet uitgerust zijn met dergelijke transponder. Maar in de toekomst zullen meer en meer helikopters met deze transponders uitgerust worden en zullen we die in 'real-time' kunnen tonen.

Zoekfunctie

Toen we bijna 10 jaar geleden met de Helispot website begonnen zijn hebben we een beperkte zoekfunctie geinstalleerd. Deze zoekfunktie is in de afgelopen weken door onze webmaster en technisch vernuft, Dimitri, onder handen genomen en kreeg een volledige update.

Als je nu een zoekterm in het vakje 'Zoeken' invult, zul je vliegensvlug een overzicht krijgen van alle topics op de Helispot website die met je zoekterm overeen komen. Probeer het maar eens uit, het gaat nog vliegensvlug ook! Als je opmerkingen of suggestie's heb kun je Dimitri contacteren.

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *