Bezig met laden...

Logboek

Bell brengt de revolutionaire FCX-001 naar de markt met VIVE

Bell brengt de revolutionaire FCX-001 naar de markt met VIVE

Bell heeft de passie in de luchtvaart om altijd de eerste te zijn op de markt.

Bell bouwde het eerste Amerikaanse jet gevechtsvliegtuig, het bouwde de eerste burgerhelikopter en het bouwde ook het eerste vliegtuig welke door de geluidsmuur brak.

Met een virtuele cockpit en een zeer vooruitstrevende helikopter ontwerp toont Bell's laatste ontwikkeling, de FCX-001, de weg naar de toekomst. Maar om de FCX-001 te ontwikkelen gebruikte Bell de virtuele realiteit van VIVE.  Bell kon daardoor, samen met Sector5, de revolutionaire helikopter ontwerpen in minder dan 6 maand daar waar Bell voordien met de normale technieken 5 tot 7 jaar zou nodig gehad hebben.

Bell was aanwezig op de VR/AR Global Summit in het Canadese Vancouver om de praktische implementatie van Virtual Reality (VR) in haar ontwikkeling te tonen. Het speciale was dat men in de ontwikkelingsfase reeds de klantenervaring kan toetsen en incorporeren. Het innovatieve 3D ontwerp laat de ingenieurs en de gebruikers toe om als het ware in het ontwerp te stappen. 

Virtuele realiteit laat Bell's Innovatie Team dingen doen die het vroeger niet kon bedenken. Vandaag kan het quasi ogenblikkelijk een honderdtal helikopterplatforms en configuraties te voorschijn toveren gedurende een verkoopvergadering. Geen praatjes meer, maar een virtuele realiteit waar de klant in zijn toekomstige helikopter kan zitten.

Bell kan de virtuele realiteit gebruiken tot op het niveau van het component, hetgeen ook mogelijkheden biedt op gebied van reparaties en onderhoudswerk. Bell zal de techniek ook beschikbaar maken bij haar deelname op beurzen en luchtvaartshows. Hopelijk kunnen we er een glimp van opvangen op de HeliTech 2018 In Amsterdam.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *