Bezig met laden...

Logboek

Trump, importheffingen en helikopters

Trump, importheffingen en helikopters

De Amerikaanse President Trump heeft met zijn import heffingen ook de helikopterindustrie getroffen.

Helikopters en onderdelen van helikopters worden door Trump en zijn regering belast met een importheffing van 25%; daarnaast zijn nog 1.300 andere producten getroffen door de invoerheffing.

De heffing die op een totaal van $50 miljard aan producten wordt geheven zal de Chinese export zo'n $12,5 miljard kosten en gaat in op 1 Juni 2018. De Chinese producten worden dus 25% duurder in de USA. Onder de producten die de luchtvaart treffen zijn er interne verbrandingskamers voor turbines en turbojets, voorbereide kabelbomen, speciale rubber, optische instrumenten, onderdelen voor avionics en andere onderdelen voor vliegtuigen en helikopters.

In de lijst staan onder andere specifiek:

  • helikopters 
  • onderdelen van luchtvaartuigen, propellers en rotors
  • onderdelen van helikopters
  • avionics

De Chinese Ambassade in de US verklaarde intussen dat het op gepaste wijze zal antwoorden. Overigens is er nog wat tijd om op het diplomatiek vlak tot een vergelijk te komen. Dit was in elk geval de reactie en hoop van fabrikant Boeing, die niet alleen slachtoffer wordt van duurdere import van onderdelen maar ook vreest dat de export naar China op een zelfde manier zal worden belast door de Chinezen.  

Wel heeft de CEO of United Technologies Corp. , eigenaar van Pratt & Whitney (een van s'werelds grootste fabrikanten van helikopterturbines), in een interview met CNBC,  verklaard dat hij tegen importheffingen was. Pratt & Whitney importeert onderdelen uit China en verkoopt via zijn grootste klant Boeing heelwat turbines en onderdelen in China. 

Maar Trump zou Trump niet zijn mocht hij niet kiezen voor een harde en weinig diplomatieke aanpak. Of Amerika voor 1 Juni tot een vergelijk zal komen met China is hoogst onwaarschijnlijk.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *