Bezig met laden...

Ongeval - OO-HFZ

Details

OO-HFZ Call Sign: OO-HFZ
Registratie: OO-HFZ
Bouwjaar: 1979
Serialnr: 990823
Operator: Heli Flight Belgium, Wevelgem
Fabrikant: Schweizer
Model: 269C

Datum: vrijdag 14 augustus 1992
Tijd (UTC): 16:35u
Locatie: Vliegveld Moorsele
Vluchtfase: Opstijgen
Oorzaak:

  • Menselijk

Omschrijving

De juiste omstandigheden van de crash hebben we nog niet kunnen achterhalen.

Wat we wel weten is dat het toestel crashte 18 dagen na zijn inschrijving in het Belgisch register. De startboom van het toestel brak af maar het toestel kwam blijkbaar wel terug op zijn skids terecht. Voor zover we weten waren er geen slachtoffers.

Het toestel werd niet meer hersteld en werd naar Engeland verkocht voor onderdelen.

Eigenaar Heli-Flight Belgium legt op 10 Januari 1994 legt zijn laatste jaarrekening neer en op 12/12/1995 wordt het bedrijf stopgezet wegens faling. 

 

Over onderstaande foto

Op 22/8/1992 bezochten een aantal ASA-spotters het vliegveld van Moorsele waarbij we de gecrashte helikopter aantroffen in een loods. Het toestel was vier dagen voordien op 18/08/1992 gecrasht op het vliegveld van Moorsele waarbij een groot deel van de staartboom was afgebroken.

Toen we de gecrashte helikopter er zo aantroffen in zijn loods lag de afgebroken staartboom erbij op de grond. Omdat deze registratie niet zichtbaar was om deze vernielde helikopter te kunnen fotograferen heb ik toen om de collega ASA-spotters van dienst te zijn, me opgeofferd als model! Ik heb toen de afgebroken staartboom van deze helikopter vastgenomen en omgedraaid zodat zijn registratie zichtbaar werd voor de lens, zodat we uiteindelijk toch een foto konden nemen.

De foto werd genomen door Freddy Ceulemans die me toen vergezelde op onze spottingtrip.

Foto's (1)
OO-HFZ
Ongeval locatie