Bezig met laden...

Logboek

Volocopter wordt actief in NEOM, de nieuwe megastad, maar ook in MS FlightSim

Volocopter wordt actief in NEOM, de nieuwe megastad, maar ook in MS FlightSim

Volocopter en NEOM hebben overeenstemming bereikt over een eerste bestelling van 10 VoloCity luchttaxi's en 5 VoloDrone-logistieke eVTOL's om in de nieuw te bouwen stadsregio NEOM luchttaxi en luchttransport aan te bieden.

NEOM is een Saoedisch project voor de ontwikkeling van een volledig nieuw slimme en toeristische stadsregio aan de grens met Egypte en Israël. NEOM krijgt tevens een statuut van 'Speciale Economische Zone' om internationale investeerders aan Saoedi-Arabië te binden. De nieuwe megastad in aanbouw heeft een oppervlakte van 26.000 km² en een budget van $500 miljard. De opening van de eerste fase is voorzien voor 2025. Bedoeling is dat deze megastad draait op de modernste en duurzaamste technologie, onder andere op het vlak van mobiliteit, energie, water en voeding.

Naast de aankoop van de Volocopter toestellen zullen Volocopter en Neom een joint venture oprichten die zijn activiteiten vanaf begin 2022 opschalen om stedelijke luchtmobiliteit (UAM) in de regio te incuberen en een verticaal mobiliteitsecosysteem te ontwikkelen. Het partnerschap beantwoordt aan de missie van NEOM om een wereldwijd proeftuin te zijn voor toekomstige mobiliteit en een kenniscentrum voor eVTOL-innovatie en -industrie.

eVTOL's vormen een essentieel onderdeel van de mobiliteitsmissie van NEOM en maken vervoer van mensen en goederen mogelijk zonder uitgebreide oppervlakte-infrastructuur. Verticale mobiliteitsdiensten zullen NEOM's stedelijke ontwikkelingen verbinden, waarbij opdringerige wegenbouw wordt vermeden en zo de unieke natuurlijke omgeving wordt beschermd.

NEOM implementeert het eerste echt duurzame en naadloos verbonden mobiliteitssysteem aangedreven door 100% hernieuwbare energie, waarbij emissievrije voertuigen worden ingezet in alle stedelijke en regionale mobiliteitsmodi. NEOM zal de toekomst van mobiliteit vormgeven door slimme infrastructuur en geavanceerde vervoerssystemen nauw te integreren met actieve, gedeelde en autonome mobiliteitsoplossingen om de nadelige erfenis van de auto-centrische stad te overwinnen. In samenwerking met een reeks innovatiepartners heeft NEOM het initiatief genomen tot gedeelde elektrische mobiliteitsdiensten, autonome shuttles, elektrische boten, persoonlijke eVTOL's, bezorgdrones en mobiliteitshubs op zonne-energie.

Voor Volocopter is dit een unieke kans om een essentieel onderdeel te zijn van het ontwerpen en exploiteren van een volledig nieuw UAM-ecosysteem vanaf de basis zonder de beperking van legacy-infrastructuur of regelgeving, en als pioniers in de industrie is Volocopter vereerd om de vertrouwde partner te zijn om bij te dragen aan de ambitieuze visie van NEOM.

Lees meer over het megaproject NEOM

 

Volocopter's VoloCity in Microsoft Flight Simulator

In samenwerking met technologiepartner Microsoft is de VoloCity de eerste eVTOL ooit die wordt weergegeven in de hyperrealistische Microsoft Flight Simulator. De afbeelding van de luchttaxi maakt deel uit van de Game of the Year-editie die op 18 november is uitgebracht.

Zoals gebruikelijk voor het spel, werkt de VoloCity onder dezelfde fysica en heeft het dezelfde mogelijkheden en beperkingen als in het echte leven. Dit werd mogelijk gemaakt door de integratie van actuele vluchtsimulatiegegevens van de eigen ontwikkelingsafdeling van Volocopter.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *