Bezig met laden...

Logboek

Griekse Marine ontvangt eerste drie Sikorsky MH-60 Romeo

Griekse Marine ontvangt eerste drie Sikorsky MH-60 Romeo

We schreven eerder dat Griekenland zijn ganse vloot militaire helikopters aan het vernieuwen is. In januari 2024 kreeg het toestemming van de Amerikaanse regering om 35 Sikorsky UH-60M Black Hawk helikopters te kopen voor een maximum bedrag van $1,95 miljard. Ook een bestelling van 14 Leonardo AW139 CSAR (combat search & rescue) helikopters is goedgekeurd.

Maar de levertijd van deze toestellen die bij Sikorsky in de US worden gebouwd is momenteel drie jaar, aldus Sikorsky CEO Paul Lemmo. Dus moet de Griekse Defensie nog wel even wachten op de vervangers van hun Bell UH-1 Huey helikopters.

Maar het goede nieuws is dat de eerste drie van een bestelling van 7 Sikorsky MH-60 Romeo marine helikopters op 20 maart 2024 werden geleverd. In aanwezigheid premier, Mitsotakis en de defensieminister Dendias, werd de ontvangst- en incorporatieceremonie gehouden bij de Griekse marine op de helikopterbasis HN, in Kotroni, Marathon.

Na de ceremonie vlogen premier Mitsotakis, vergezeld van minister Dendias, aan boord van de nieuw aangeschafte ΜΗ 60R-helikopter voor een vlucht boven de Golf van Evia. De overige 4 Sikorsky MH-60R SeaHawk marinehelikopters worden in 2025 geleverd.

De marine gaat de nieuwe helikopters in dienst nemen samen met zijn bestaande S-70B 'Aegean Hawk'-vloot. De MH-60 R SeaHawk en de S-70B 'Aegean Hawk' zijn gebaseerd op de UH-60 Black Hawk. Na de levering van de 7 nieuwe SeaHawks zullen de oudste 'Aegean Hwaks' uit dienst worden genomen. 

Foto's en video © MoD Greece

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *