Bezig met laden...

Logboek

Volocopter presenteert zijn 'witboek' over luchttaxi's

Volocopter presenteert zijn 'witboek' over luchttaxi's

Volocopter heeft een witboek gepubliceerd over luchttaxi's in een stadomgeving onder de titel: “Pioneering the Urban Air Taxi Revolution”. Het witboek is geschreven door Jan-Hendrik Boelens, zaakvoerder en CTO van Volocopter.

Het witboek beschrijft de huidige uitdagingen verbonden met het ontwerpen, certificeren en lanceren van luchttaxi's in de grote wereldsteden. Volocopter beschrijft ook haar oplossingen voor de nieuwe uitdagingen. Er is een speciale focus op de volgende thema's: veiligheid, certificatie, emissie van geluid, snelheid, vliegbereik, operationele kosten en gebruiksvriendelijkheid.

Wat zijn de belangrijkste conclusie's uit dit witboek:

  • Het enige beste eVTOL concept bestaat niet. De eVTOL wordt speciaal ontworpen voor een specifieke missie. De Volocopter bijvoorbeeld is ontworpen voor stedelijke commerciele UAM (urban air mobility) missies, ook genoemd luchttaxis.
  • Luchttaxis moeten de meest populaire stadverbindingen aanbieden met een belangrijke tijdswinst en waar de huidige verbindingen (taxi, metro, bussen) geen goede oplossing kunnen bieden. In het witboek concludeert de schrijver dat een bereik van 25 tot 35 km ideaal is voor een oplossing zoals Volocopter. Meestal zijn ook de verbindingen naar de luchthavens voor de handliggende verbindingen.
  • Geluidsnormen zijn beslissende factoren voor het accepteren van stedelijke luchttaxi's. Volocopter is hier het voorbeeld voor een lage geluidsemissie waardoor dergelijke oplossingen mogelijk worden.
  • Certificatie standaarden worden vastgelegd door de EASA (European Aviation Safety Agency) en Volocopter ondersteunt de hoge veiligheidsstandaarden omdat vliegen boven de stad een zeer hoog niveau van veiligheid vereisen. 
  • De kostprijs is een sleutelfactor om luchttaxi's bereikbaar te maken voor een groot publiek. De operationele kosten moeten laag gehouden worden om een schaalbaar business model te ondersteunen door competitieve prijzen.
  • En natuurlijk concludeert Boelens dat de Volocopter de eenvoudige, simpele en competitieve oplossing is voor de stadmobiliteit van morgen.
  • Je kunt het interessant witboek hier lezen

Veel leesplezier.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *