Bezig met laden...

Logboek

Nieuws uit onze nationale luchtvaartregisters

Nieuws uit onze nationale luchtvaartregisters

Afgelopen maand was het zeer kalm in onze luchtvaartregisters. De corona-crisis is wat dat betreft zeer efficiënt bezig om veel transactie's te vertragen of zelfs stop te zetten. Toch een paar nieuwtjes:

 

Leonardo AW169 met registratie D-HHPJ voor NHV

NHV krijgt er een extra Leonard AW169 bij in zijn vloot. Het toestel was reeds te zien bij NHV op de basis Aberdeen / Dyce maar zal gebaseerd worden op Blackpool ter uitvoering van een nieuw off-shore contract met Spirit Energy. Het toestel kreeg de registratie D-HHPJ.  

Het toestel uit 2019 was reeds eerder gezien in NHV kleuren maar kwam uiteindelijk bij HeliService International in Duitsland terecht. Het vloog tot voor kort vanop Emden Airport (EDWE) vluchten voor de offshore industrie. (Foto copyrights: Graham Reese - met onze dank)

 

Einde van de R66 met registratie PH-PVZ

Een van de weinige Robinson R66's in de Benelux, de PH-PVZ van collega-piloot P. van Zutphen, heeft op 19 oktober 2020 zijn laatste vlucht gemaakt naar de UK. Het toestel werd gekocht door de Britse firma HQ Aviation Ltd en werd intussen uit het Nederlands register geschrapt en als G-TLMI in het Britse luchtvaartregister ingeschreven. De Robinson R66 met serienummer 0638 uit het bouwjaar 2015 was de eerste R66 in België geregistreerd. Het kreeg toen de callsign OO-SEA en was eigendom van Promotion & Building Company, Nieuwpoort (B). Foto copyrights C. Van Grinsven - met dank aan Peter van Zutphen.

 

 

OO-OOO

Als je dacht dat 'OOO' alleen maar de aanduiding van de kwaliteit van bakbloem, het gewicht van platte oesters of de afkorting van 'Out of Office' is, heeft het mis. Binnenkort komt de OO-OOO in het Belgisch Luchtvaartregister als registratie van een Robinson R44 Raven II met serienummer 14413. Het toestel werd intussen reeds geleverd bij ATB in Wevelgem en is bestemd voor het nieuwe bedrijf HeliFien uit Pervijze-Diksmuide. We verwachten dat het toestel in de komende weken zal worden gekeurd. 

 

Nieuwe Colibri met registratie OO-TRF

Net op de valreep werd gisteren de OO-TRF ingeschreven in het Belgisch register. Het betreft een Airbus Helicopters H120 Colibri met serienummer 1186 en bouwjaar 2001. Het toestel werd ingeschreven op naam van Internationale Transporte R. Fraipont srl en krijgt Luik als thuisbasis. Het toestel kwam op 22 augustus 2020 aan op EBLG en werd op 27 augustus 2020 uitgeschreven uit het Franse register waar het geregistreerd was als F-GTGB.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *