Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Eerste eVTOL ter wereld goedgekeurd voor passagierstransport

ALERT: Eerste eVTOL ter wereld goedgekeurd voor passagierstransport

EHang, de Chinese pionier in stedelijke luchtmobiliteit (“UAM”), heeft aangekondigd dat zijn EH216-S, onbemande eVTOL voor het vervoeren van passagiers, het typecertificaat (“TC”) heeft verkregen dat officieel is afgegeven door de Civil Aviation Administration of China (“CAAC”).

Dit toont aan dat het modelontwerp van de EH216-S volledig voldoet aan de veiligheidsnormen en luchtwaardigheidseisen van de CAAC, en dat de EH216-S gekwalificeerd is voor het uitvoeren van commerciële UAV-vluchten met passagiers. Als 's werelds eerste TC voor onbemande elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen ("eVTOL") zet de EH216-S TC niet alleen een maatstaf voor de luchtwaardigheidscertificering van innovatieve eVTOL's in China en daarbuiten, maar fungeert hij ook als een baanbrekend mijlpaal bereikt voor commerciële UAM-activiteiten. Luchttaxi's zijn geen droom meer maar werkelijkheid.

EHang kreeg het typecertificaat voor de EH216-S eVTOL vandaag overhandigd door de CAAC (Chinese luchtvaartautoriteit) in het CAMIC International Convention Center in Beijing (Peking). 

Sinds CAAC de EH216-S TC-aanvraag van EHang in januari 2021 formeel accepteerde, werkte het EHang-team nauw samen met CAAC en zijn expertteam aan het valideren en verifiëren van de innovatieve, geavanceerde technologieën van de eVTOL. Na meer dan 1.000 dagen en nachten van aanhoudende inspanningen hebben ze allerlei moeilijkheden en uitdagingen overwonnen om alle typecertificeringsdoelstellingen met succes te voltooien, wat bewijst dat EHang volledig in staat is om zelfstandig volwassen een onbemand eVTOL toestel te ontwerpen, ontwikkelen en produceren.

Tijdens het validatieproces onderging de EHang EH216-S uitgebreide laboratorium-, grond- en vliegtests in professionele luchtvaartlaboratoria en testlocaties op meerdere locaties in China. Deze tests omvatten, maar waren niet beperkt tot, de belangrijkste materiaalprestaties, structurele sterkte, vlambestendigheid, botsbestendigheid, gastoxiciteit, omgevingsomstandigheden van apparatuur en systemen, softwaresimulatie, dataverbindingen, grondcontrolestations, algehele systeemfunctionaliteit, elektromagnetische compatibiliteit, vliegprestaties en kenmerken van de vluchtstabiliteit. Bij het validatieproces werden componenten, apparatuur en de ganse eVTOL onderzocht op geprefabriceerde defecten, fouten en interferenties tijdens zowel laboratoriumexperimenten als vliegproeven. 

We kijken ook met spanning uit naar de eerste 'Westerse' typegoedkeuringen door EASA en FAA. Maar de Chinese CAAC is duidelijk niet over een nacht ijs gegaan aangezien de typecertificatie meer dan een jaar langer heeft geduurd dan het originele schema dat EHang op het oog had. 

 

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *