Bezig met laden...

Logboek

Nieuws uit onze nationale luchtvaartregisters

Nieuws uit onze nationale luchtvaartregisters

We konden afgelopen maand weer wat nieuws sprokkelen in de luchtvaartregisters van Nederland en België.

 

Airbus H135 met registratie PH-ULP verkocht naar Duitsland

De ANWB MAA (ANWB, Medical Air Assistance BV, Lelystad) heeft haar Airbus EC135T2 - PH-ULP verkocht aan het Duitse Sky-Heli. Het toestel vliegt sinds 17 december 2020 in Duitsland met de call-sign D-HHWK. De helikopter was sinds 2004 in dienst bij de ANWB (met basis Rotterdam Airport) en werd eind juli 2020 na 16 jaar uit actieve dienst genomen.  

 

NHV verkoopt 6 Airbus H155 helikopters

NHV (Noordzee Helikopters Vlaanderen) heeft op 17 december 2020 de verkoop aangekondigd van zes helikopters van het type Airbus H155 aan de Deense helikopterbrooker HeliGlobe. HeliGlobe heeft deze deal onderhandeld met NHV voor haar klant Air Greenland die deze helikopters zal inzetten. De zes helikopters zullen door NHV worden geleverd gedurende een periode van 6 maand vanaf het eerste kwartaal 2021. 

Voor zover we konden nagaan gaat het over de volgende toestellen:

  • OO-NHJ
  • OO-NHK
  • OO-NHP
  • OO-NHQ
  • OY-HJB
  • OY-HJJ

 

NHV vlagt de Airbus H145 met registratie OO-NST uit naar Duitsland

NHV heeft eind december zijn Airbus H145 met registratie OO-NST uitgeschreven uit het Belgisch register en ingeschreven in het Duitse register met de call-sign D-HNHX. 

Het toestel vertrok op 11/01/2021 van Oostende naar de luchtmachtbasis van Laupheim (D) waar het toestel alvast voor een jaar bij het Duits leger zal vliegen. In het totaal zal NHV drie Airbus H145 helikopters ter beschikking stellen van het Duitse leger. Zie video hieronder bij aankomst van de H145D2 op de luchtmachtbasis van Laupheim.

 

HeliAir breidt zijn vloot uit

Heliair uit Harskamp heeft zijn vloot uitgebreid met een Airbus H125 helikopter (vroegere benaming AS 350 B3 Ecureuil). Het is een blauw-grijs toestel dat in 2019 werd gebouwd en tot voor kort vloog in Frankrijk vanop de luchthavens van Nimes en Dole met de call-sign F-HJSC.

Het toestel kwam op 17 december 2020 vanuit Dole (FR) naar Maastricht waar het ook zal worden gebaseerd. HeliAir zal zijn nieuwe aanwinst inzetten voor VIP-transfers, training en aerial work. Voor zover we weten zal het toestel worden ingeschreven in het Nederlands register met de registratie PH-AAI. 

De helikopters was op 20 juli 2020 slachtoffer van een bird strike (zie foto) op de luchthaven van het Franse Nimes. Je kunt het ongevalsrapport hier lezen.

 

Engelse helikopters van Heli-Holland komen naar Nederland

Vermoedelijk zit de Brexit hier ook voor iets tussen maar Heli-Holland heeft de twee H155 (vroegere benamingen AS365N4 - EC155B1) die ze in oktober 2020 van Macquarie Leasing heeft overgenomen, uitgeschreven uit het Engels luchtvaartregister. Beide toestellen staan in de hangaar van Heli-Holland waar ze volgens onze informatie (ook) zouden worden gebruikt als onderdelen voor andere helikopters van Heli-Holland. Geen van beide werd reeds in Nederland ingeschreven.

 

Een Colibri Airbus H-120 naar Nederland 

De Engelse Airbus H120 (een EC120B) met serienummer 1006 uit 1998 is daar op 21 december 2020 uitgeschreven en overgedragen naar Nederland. Het toestel was in de UK ingeschreven als G-OMEM op naam van het Italiaanse OMEM SRL, Via Barnaba Oriani 1 , MILAN 20156, ITALY.  

We hebben nog geen informatie of dit toestel in Nederland zal worden ingeschreven of voor wie dit toestel bestemd is. Het toestel werd op 23 april 2019 door Jack opgemerkt op de Heli-Holland helihaven bij Emmen (NL). Op 24 mei 2019 werd het toestel door Remco Van Kuilenburg gefotografeerd op de helihaven in Emmen, NL.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *