Bezig met laden...

Logboek

Een historische HUEY op de Ursel Avia 2018 luchtvaartshow

Een historische HUEY op de Ursel Avia 2018 luchtvaartshow

Op de vliegshow Ursel Avia 2018 konden we een historische HUEY zien met crew en alle attributen zoals deze helikopter in de Vietnam oorlog rondvloog en gewonden ging oppikken. Sedert 1956 zijn ze in de en voor de US Army in actie en U snapt wel....het zijn intussen zeer oude beestjes.

Na heel lang zoeken werd een Huey gevonden. Het was een redelijk kaal/leeg frame waar nog vanalles aan moet gebeuren maar het is een echte HUEY! .... en deze kan alleen nog maar mooier worden. Het wordt een static display wordt maar wel een in een zo'n originele mogelijk staat. Samen met de reeds verzamelde objecten (waaronder helmen en foto's) wordt het een fraai (Vietnam) stukje geschiedenis.

Dit uniek restauratieproject is nu toe aan de rotorhead assembly; en heel duur stukje helikopter en de restoratie heeft onze steun en hulp nodig. 

Maar deze Doneeractie is niet voor niets; deze helikopter heeft helaas geen rotorhead assembly. Pas als die er is zullen de 2, bijna 6 meter lange ( 95kg per stuk wegende) rotorbladen opgehangen kunnen worden. Ook jij kunt helpen!

We willen de initiatiefnemers van dit prachtige project steunen door U te vragen een kijkje te nemen op hun pagina van de Doneeractie; en..ja, je steentje bij te dragen. Er is ook een speciale Facebook pagina in het leven geroepen om de vooruitgang van dit mooie project in de gaten te houden: https://www.facebook.com/hueylowlands/

Je kunt hier de fotoreportage zien vanop Ursel Avia

Een dikke proficiat aan de initiatiefnemers!

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *