Bezig met laden...

Logboek

CH-53E helikopter doet berging van een AH-1Z Cobra

CH-53E helikopter doet berging van een AH-1Z Cobra

Het zal je maar overkomen. Je vliegt een oefening op een onbewoonbaar eiland voor de kust van Okinawa en plots moet je een voorzorgslanding maken wegens defect.

Dat overkwam de piloten van de AH-1Z gevechtshelikopter bij een oefening op het eiland Idesuna Jima. De AH-1Z is de meest recente en dodelijkste marine gevechtshelikopter met koosnaam Viper. De AH-1Z, gebouwd door Bell, is uitgerust met een 20mm kanon, raketten, air2air missielen en anti-tankgeschut. De AZ-1H wordt gebruikt als gewapende escorte bij transporten door marinehelikopters en wordt ook ingezet als luchtdekking voor eigen troepen.  

Maar de piloten van de AH-1Z hadden geluk. In de oefenvloot was ook een CH-53E Sea Stallion aanwezig. Deze marine-transporthelikopter is nu de zwaarste helikopter van het Amerikaanse leger. Deze helikopter kan 55 bewapende soldaten of 14,5 ton cargo onderaan een sling transporteren.    

De video toont hoe de zware CH-53E Sea Stallion, de Viper, zonder rotorbladen, oppikt en naar het onderhoudsteam brengt voor reparatie. Een andere AH-1Z Viper gevechtshelikopter zorgt ondertussen voor de beveiliging van deze bergingsoperatie. 

Gelukkig was het maar een oefening en was het eiland Idesuna Jima volledig veilig... op een paar slangen na.

Foto van de AH-1Z: copyrights Bell Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *