Bezig met laden...

Logboek

Robinson publiceert R22 & R44 safety alert

Robinson publiceert R22 & R44 safety alert

Als we even in de geschiedenis van de Robinson R22 en R44 kijken is er een punt dat met de regelmaat van een klok terugkomt: de rotorbladen.

Gisteren berichtten we over de nieuwe AD (Airworthness Directive) die de FAA (US Luchtvaartautoriteit) in Juli wil publiceren, vandaag komen we terug op het thema rotorbladen met een Safety Alert van Robinson over niet toegestane reparaties van rotorbladen in Brazilie.

Robinson heeft in de afgelopen tijd een aantal rapporten en informaties ontvangen uit Brazilie dat hoofd rotorbladen van R22 en R44 helikopters waarbij de debonding werd vastgesteld door "technici" werden gerepareerd en weer in gebruik werden genomen.

In de Safety Alert is Robinson heel duidelijk: ieder rotorblad (part numbers A016-4, C016-2, C-016-5) waarbij debonding werd vastgesteld (loskomen van de skin van het rotorblad) is niet herstelbaar. Toestellen die intussen vliegen met "herstelde" rotorbladen moeten direct uit dienst genomen worden.

Rotorbladen met debonding of "herstelde" rotorbladen kunnen een fataal ongeval veroorzaken; eigenaars of operatoren van helikopters die denken dat ze met dergelijke rotorbladen vliegen zouden na de grounding best contact opnemen met Robinson Technical Support Peter Hallqvist ([email protected]) voor nazicht en support.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *