Bezig met laden...

Logboek

Ook nieuw Robinson R22 staartvlakontwerp goedgekeurd door FAA

Ook nieuw Robinson R22 staartvlakontwerp goedgekeurd door FAA

Het lag in de lijn der verwachtingen dat na de goedkeuring van het nieuwe staartvlakontwerp van de Robinson R44 en R66, Robinson nu ook de goedkeuring gekregen heeft van de FAA voor zijn nieuwe staartvlakontwerp voor de R22-helikopter. Het nieuwe staartvlakontwerp omvat een symmetrische horizontale stabilisator en staartkegel, en is nu standaard op alle nieuw vervaardigde Robinson-helikopters.

Naast de R44 en R66 zal Robinson ook een retrofitkit aanbieden voor bestaande R22-bezitters. Net als eerdere staartstukkenkits zal de komende retrofitkit voor de R22 tot eind december 2024 tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar zijn bij uw geautoriseerde Robinson-dealer, servicecentrum of door de klantenservice van Robinson Helicopter te bellen. Met de retrofitkit kan de nieuwe symmetrische stabilisator op de bestaande staartkegels in het veld worden geïnstalleerd zonder dat een volledige vervanging van de staartkegel nodig is.

Dit jaar markeert ook de 45e verjaardag van Robinsons iconische tweezits R22-helikopter. In maart 1979 ontving Robinson de eerste FAA-certificering voor deze lichte helikopter, die sinds september 2004 tentoon staat in het Smithsonian Museum. 

Met bijna 30 miljoen vlieguren wereldwijd (volgens RHC-schattingen) heeft de R22 zijn positie als een van de best verkochte civiele helikopters ter wereld verstevigd. Er zijn nog steeds meer dan 80 Robinson R22's ouder dan 40 jaar in gebruik.

Het is nu nog afwachten wanneer EASA de nieuwe staartvlakontwerpen van de R22, R44 en R66 zal goedkeuren. Voorlopig kunnen Robinson helikopters met deze staartvlakken nog niet in de EASA landen worden geregistreerd.

Ter info: Een retrofitkit voor bestaande R44-bezitters, de KI-285-2 retrofitkit, oorspronkelijk geprijsd op $ 7.050, is tot eind december 2024 verkrijgbaar tegen een gereduceerd tarief van $3.600. Voor de R22 is de prijs van de kit nog niet bekendgemaakt.

Foto's © Robinson Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *