Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters heeft een upgrade klaar van de Mi-26 super heavy

Russian Helicopters heeft een upgrade klaar van de Mi-26 super heavy

Russian Helicopters zal op het Army-2018 Forum voor het eerst de nieuwste versie van de Mil Mi-26 helikopter tonen. De zwaarste helikopter ter wereld kreeg een upgrade en is nu uitgerust met een speciale avionics en een verdedigingssysteem.

De Mi-26T2V kreeg ook aangepaste verlichting om de piloten toe te laten met nachtzicht brillen te vliegen. Het toestel is nu ook uitgerust met schokabsorberende zetels in de cockpit. De eerste testvluchten van het nieuwe toestel zijn voorzien in de komende maanden. Maar het toestel mag wel een maidenvlucht uitvoeren naar de Army-2018 tentoonstelling. De upgrade werd op vraag van het Russische Ministerie van Defensie gebouwd en is hoofdzakelijk voorzien voor militaire operaties. 

Russian Helicopters CEO Andrei Boginsky bevestigde ook dat het toestel door deze upgrade meer effectief en betrouwbaarder zal zijn bij operatie's in slecht weer en op moeilijke plaatsen. 

De Mi-26T2V is nu uitgerust met de Vitebsk verdedigingssysteem en speciale software die gevaren en aanvallen tegen de helikopter detecteert en kan reageren met tegenaanvallen. Ook de navigatie en satelliet communicatie kregen een upgrade. De Mi-26T2V kreeg een moderne en volledig geintegreerde NPK90-2V (BREO) avionics suite, die de werkdruk bij de piloten danig moet verlichten. De BREO avionics laat toe om automatisch te vliegen, te landen of eventueel alternatieve landingsplaatsen te gaan zoeken.

De Mi-26 heeft een MTOW (maximum takeoff weight) van 56 ton en een nuttige lading van 20 ton. In de huidige versie vliegt de Mi-26 met een bemanning van 5 personen maar met de BREO-26 avionics zou dit kunnen teruggebracht worden naar een bemanning van 2 of maximum 3. Ook de nieuwe versie zal worden aangedreven door twee Lotarev AI-136 (D-136) turboshaft motoren met elk 12.200 hp. 

Bron: http://tass.com/defense/1016316

Foto copyrights: Jno~commonswiki

Update 21/08/2018

Volgens het Russische persbureau Interfax heeft de Mi-26T2V met succes de maidenvlucht zijn maidenvlucht gemaakt op 19/08/2018. Dit is intussen bevestigd door Russian Helicopters. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *