Bezig met laden...

Logboek

DRF: snelle luchtredding blijft nodig ook in corona-tijden

DRF: snelle luchtredding blijft nodig ook in corona-tijden

DRF-Luftrettung publiceerde als eerste zijn 2021 jaaroverzicht.

De Duitse medische helikopter urgentiedienst (HEMS) moest in 2021 niet minder dan 38.076 keer uitvliegen voor urgentiesituaties, een stijging van 4% tegenover 2020. In het totaal moest DRF 41.302 uitrukken in 2021, een stijging van 3,3% tegenover 2020.     

Als het gaat om de redenen voor de alarmering is het beeld grotendeels vergelijkbaar met dat van voorgaande jaren: de bemanningen werden het vaakst opgeroepen voor patiënten met hartaanvallen of beroertes, maar ook voor ongevallen en valpartijen.

In 2021 voegde DRF Luftrettung twee extra Airbus H145 toe aan zijn vloot, startte ze een professionele piloten training in de DRF Luftrettung school en startte ze de ombouw van haar vloot 4-bladige H145 helikopters. DRF besloot om haar ganse vloot 4-bladige Airbus H-145 helikopters zelf om te bouwen naar 5-bladige toestellen en deze capaciteit zelf open te stellen voor andere H145 operatoren.  

DRF Luftrettung voerde 881 intensive-care transfers uit voor Covid-19 patiënten dit hoofdzakelijk om de druk in de ziekenhuizen evenredig te verdelen. Drie van de 29 HEMS basissen van DRF Luftrettung zijn uitgerust met helikopters voorzien van een reddings-lier. In 118 gevallen moesten deze lieren ook ingezet worden om urgente medische hulp te bieden aan slachtoffers die op moeilijk bereikbare plaatsen vastzaten.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *