Bezig met laden...

Logboek

Eerste vlucht van de Bell CH-146C MK II Griffon van de Canadese Luchtmacht

Eerste vlucht van de Bell CH-146C MK II Griffon van de Canadese Luchtmacht

Bell Helicopters, kondigde de succesvolle eerste vlucht aan van een gemoderniseerde CH-146 Griffon-helikopters van de Royal Canadian Air Force, een variant van de Bell 412EP, onder het Griffon Limited Life Extension (GLLE)-project.

Onder GLLE zal Bell helikopteraanpassingen maken aan een reeks componenten van de Griffon-vloot, waaronder de elektronische systemen, cockpitdisplays, motoren en sensorsystemen. Dit nieuws komt bijna vijf maanden nadat Bell het In-Service Support (ISS)-contract heeft gekregen dat is gepositioneerd om de vloot tot 2039 te ondersteunen. 

“De Bell 412 blijft een belangrijke helikopter voor vele legers over de hele wereld, waarbij de Royal Canadian Air Force de grootste en best uitgeruste gemilitariseerde vloot van Bell 412’s exploiteert”, aldus Danny Maldonado, Chief Commercial Officer van Bell. “Bell is vereerd om onze relatie met de Royal Canadian Air Force voort te zetten terwijl zij hun missiecapaciteiten uitbreiden met technologieën van de volgende generatie.”

De Royal Canadian Air Force gebruikt hun vloot van CH-146 Griffons voor een groot aantal missies, van het bieden van wereldwijde humanitaire hulp ter ondersteuning van de Verenigde Naties tot het bieden van geruststellingsmaatregelen in het kader van de NAVO. De vloot wordt in Canada ook op grote schaal ingezet voor SAR en ondersteuning aan eerstehulpverleners. Vorig jaar heeft de CH-146 Griffon-vloot een half miljoen vlieguren overschreden.

“Als Canada's enige helikopterfabrikant in het land is Bell een trotse partner van de Canadese strijdkrachten. De lokale aanwezigheid van onze faciliteit biedt ons de mogelijkheid om nauw samen te werken met de Canadese overheid.”, aldus Michael Nault, General Manager van Bell Canada. “Het GLLE-programma zal ervoor zorgen dat de Royal Canadian Air Force de komende jaren is uitgerust met de allernieuwste defensietechnologieën.”

De eerste geüpgradede CH-146 Griffon, voltooid onder het GLLE-project, zal naar verwachting in 2026 aan de Canadese Defensie worden geleverd in afwachting van militaire certificering.

Foto 1 © Bell Helicopters
Foto 2 ©: Public Services and Procurement Canada

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *