Bezig met laden...

Logboek

Bell V-280 Valor toont haar mogelijkheden

Bell V-280 Valor toont haar mogelijkheden

De Bell V-280 Valor en de Sikorsky-Boeing Defiant X zijn de twee laatste concurrenten in het FLRAA  (US Army Future Long Range Assault Aircraft) programma van het Amerikaans leger. 

Het FLRAA programma zoekt naar de toekomstige vervanger voor de duizenden Black Hawk helikopters die Sikorsky reeds vele jaren en in verschillende versies voor het leger bouwt. Voor zowel Bell als Sikorsky-Boeing is dit een cruciaal programma voor $ miljarden omzet in het komende decennium. De inzet is groot en beide kampen zetten alles in om de beleidsmakers, het leger en de publieke opinie van de kwaliteiten van hun helikopter te overtuigen.

De Defiant kreeg met de versie X net een upgrade en Bell wil met alle mogelijkheden aantonen dat hun V-280 Valor sneller is en vele jaren kennis van de V22 Osprey meekreeg. De V-280 is qua ontwikkeling en tests meer dan 12 maand voor op de Defiant X. Maar Boeing en Sikorsky claimen dan weer dat ze meer vooruitstrevende technologie ingebouwd hebben die meer tests nodig hebben en dat ze volledig binnen de planning van het leger opereren. 

In de planning wordt verwacht dat het leger voor het einde van dit jaar de finale RFP (request for proposal) uitstuurt en dat de winnaar van het programma in 2022 wordt bekendgemaakt.

Andere artikels over de Bell V-280 Valor.

Hieronder een promofilm van Bell om de kwaliteiten van de V-280 Valor nogmaals te onderlijnen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *