Bezig met laden...

Logboek

Zambia neemt nieuwe Enstrom 480B's in dienst

Zambia neemt nieuwe Enstrom 480B's in dienst

Op 25 maart kreeg de Zambia Air Force (ZAF) twee nagelnieuwe Enstrom 480B-turbinehelikopters in haar vloot. Vertegenwoordigers van Enstrom vergezelden het ZAF-personeel voor een introductieceremonie in Lusaka, met toespraken, eten, foto's en traditioneel amusement.

Vertegenwoordigers van Enstrom rondden de verkoop in februari 2023 af met het Zambiaanse Ministerie van Defensie. Zuid-Afrika Safomar Aviation Group assisteerde bij het beheer van de logistiek, specificaties en helikopterconfiguratie. Safomar exploiteert een regionale MRO en een vliegschool en helpt bij het onderhoud van Enstrom-helikopters in heel Afrika bezuiden de Sahara.

ZAF-commandant, luitenant-generaal Oscar Msitu Nyoni, zei dat de luchtmacht deze helikopters zal gebruiken voor trainings- en hulpmissies.

De 480B, met zijn hoogwaardige prestaties en snelle her-configuratie mogelijkheden, zal de ZAF een niveau van efficiëntie en flexibiliteit bieden dat andere lichte helikopters niet kunnen bieden. Elke helikopter is uitgerust met de nieuwste Garmin luchtvaartelektronica. De ene helikopter heeft een volledig glazen cockpit, de andere een analoge hybride cockpit, waardoor de leerlingpiloten met beide systemen ervaring kunnen opdoen.

Als onderdeel van het contract organiseerde Enstrom reeds in oktober 2023 een helikopter onderhoudstraining voor de Zambiaanse technici.

“De technici namen hun studie heel serieus”, zegt Enstrom CCO, Dennis Martin, “en we hebben hen duidelijk gemaakt dat ze altijd onze steun zullen hebben, maar gezien de afstand tussen het Amerikaanse Menominee en Lusaka in Zambia vonden we het essentieel voor lokale technici om alle subtiele nuances van de innerlijke werking van de Enstrom 480B te begrijpen zonder afhankelijk te hoeven zijn van experts zeven tijdzones verderop.”

Foto © Enstrom Helicopters - Surack Enterprises

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *