Bezig met laden...

Logboek

Schiebel wint S-300 UAS contract voor South Korean Navy

Schiebel wint S-300 UAS contract voor South Korean Navy

Het Oostenrijkse Schiebel heeft samen met de Koreaanse defensiebedrijven Hanwha Systems en UI Helicopter een contract gekregen van de Koreaanse DAPA (Defence Acquisition Programme Administration) voor de ontwikkeling en levering van het Vertical Take-off and Landing (VTOL) CAMCOPTER® S-300 Unmanned Air System (UAS). 

Het contract werd getekend voor de levering van de S-300 voor 'Intelligence, Surveillance, Target Acquisition & Reconnaissance' (ISTAR) missies voor de Zuid-Koreaanse marine en het Korps Mariniers. De Zuid-Koreaanse marine is al meer dan 10 jaar klant van Schiebel en voert regelmatig maritieme ISR-operaties uit met haar CAMCOPTER® S-100 UAS-vloot.

De veranderende geopolitieke situatie en de Noord-Koreaanse dreiging vragen om een uitbreiding van hun UAS-vloot, met grotere en zwaardere UAS met een grotere capaciteit.

"We zijn zeer verheugd dat de Zuid-Koreaanse marine en het Korps Mariniers voortbouwen op hun uitgebreide ervaring en succes met de S-100 door het contract voor Schiebel's nieuwe langeafstand, heavy-lift-capabele UAS. De S-300 markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf", aldus Hans Georg Schiebel, voorzitter van de Schiebel Group.

De volledig certificeerbare S-300 heeft een uithoudingsvermogen van maximaal 24 uur en werkt op een hoogte van maximaal 21.000 voet, en biedt een constante capaciteit voor ISTAR-operaties (Intelligence Process Surveillance, Target Acquisition & Reconnaissance). De heavy-lift UAS kan een laadvermogen tot 250 kg dragen, waardoor het ook een ideale oplossing is voor het afleveren van vracht over lange afstanden in complex en hooggelegen terrein. De driebladige rotor van de Camcopter S-300 kan worden opgeplooid om slechts een kleine plaats in te nemen op de marineschepen.  

De veelzijdigheid en flexibiliteit van de S-300 maakt het ook mogelijk om nuttige ladingen los te laten, zoals het afwerpen van meerdere sonarboeien voor Anti-Submarine Warfare (ASW)-operaties. Om maximale veelzijdigheid van de missie en kosteneffectiviteit te garanderen, kan de S-300 worden bestuurd door hetzelfde beproefde grondcontrolestation dat wordt gebruikt door de CAMCOPTER® S-100.

Schiebel's 'system of systems'-aanpak zorgt voor de interoperabiliteit van zijn onbemande vloot voor de komende jaren, voortbouwend op de ervaring die is opgedaan met meer dan 20 jaar bouwen aan een robuust en bewezen VTOL-basissysteem. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *