Bezig met laden...

Logboek

Archer deelt zijn kwartaal 1/2024 resultaten

Archer deelt zijn kwartaal 1/2024 resultaten

Archer, bouwer van een eVTOL die bij de Amerikaanse FAA het certificatieproces doorloopt, heeft haar operationele en financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal eindigend op 31 maart 2024. Het bedrijf heeft ook een uitgebreide aandeelhoudersbrief gepubliceerd waarin deze resultaten worden besproken, evenals de schattingen voor het tweede kwartaal van 2024. 

Commentaar van Adam Goldstein, CEO van Archer: “De elektrificatie van de luchtvaart wordt elke dag steeds meer mainstream. Vanaf het begin hebben we duidelijk gemaakt dat het onze strategie is om het ontwerp van ons eerste elektrische VTOL, Midnight, zo eenvoudig mogelijk te houden en tegelijkertijd toonaangevende prestaties te leveren die in balans zijn met veiligheid. We bereiken dit door samen te werken met wat volgens ons de beste leveranciers in de lucht- en ruimtevaartindustrie zijn, in plaats van de kosten en risico's op ons te nemen van het verticaal integreren van elk aspect van een nieuwe VTOL. Deze kapitaalarme strategie blijft dividenden uitkeren die vandaag de dag duidelijker zijn dan ooit, terwijl we snelle vooruitgang blijven boeken in de richting van het commercialiseren van de elektrische luchtvaart.”

Dit zijn de financiële en commerciële hoogtepunten van het eerste kwartaal 2024:

Financiële resultaten

 

 

 

 

 

Midnight's Flight Test-campagne versnelt en nadert de transitiemijlpaal.

In het eerste kwartaal vloog Archer meer dan 100 vluchten, waardoor we op koers bleven om ons doel van 400 vluchten dit jaar te overtreffen. Midnight nadert zijn overgangsmijlpaal, wat betekent dat het verticaal zou opstijgen, versnellen totdat het overgaat van stuwkracht naar een vleugelgedragen vlucht en dan weer verticaal zou landen. Van daaruit zijn we van plan om de eVTOL maar liefst 10-15 keer per dag te laten vliegen, om dichter bij het tempo van onze commerciële missie te komen.

De belangrijkste systemen van Midnight doorstaan strenge tests vóór de 'For Credit'-test.

Dit maakt deel uit van Midnight's veiligheid van vlieggereedheid voor de komende piloottests later dit jaar en ter ondersteuning van ons lopende FAA-certificeringsprogramma.4

Eindmontage van eerste conforme Midnight eVTOL's vordert snel.

We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de eindassemblage en integratie van de componenten en systemen van de eVTOL en liggen op koers om later dit jaar te beginnen met pilotvluchttests. We hebben de voltooiing aangekondigd van onze nieuwe productielijn voor batterijpakketten. Hier is een eerste kijkje achter de schermen van ons geïntegreerde testlaboratorium en onze productiefaciliteit waar deze vliegtuigen worden gebouwd .

Kaderovereenkomst van meer dan honderd miljoen dollar om de toekomst van het vliegverkeer in de VAE op te bouwen.

We hebben onlangs aangekondigd dat we een raamovereenkomst hebben getekend met het Abu Dhabi Investment Office voor een bedrag van honderd miljoen dollar om de commerciële luchttaxi-activiteiten in de VAE te versnellen.

We blijven onze sterke liquiditeitspositie handhaven.

We hebben aan het einde van elk van de afgelopen vier kwartalen meer dan $520 miljoen aan liquiditeit behouden, terwijl we doorgingen met het doen van investeringen in het vliegtuigontwikkelingsprogramma ter ondersteuning van onze geplande commerciële lancering.

 

Tot zover de kwartaal 1/2024 update van Archer, die vasthoudt aan het plan om in 2025 te kunnen starten met commerciële vluchten in de VS. Alles zal natuurlijk afhangen van de certificatie door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA, die na alle problemen met Boeing zeer voorzichtig is geworden in zijn certificatieproces en zich niet meer laat opjagen door commerciële druk vanuit de industrie.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *