Bezig met laden...

Logboek

Lilium start productie van speciale batterijpacks voor zijn eVTOL

Lilium start productie van speciale batterijpacks voor zijn eVTOL

Het Duitse Lilium, ontwikkelaar van de eerste volledig elektrische VTOL, heeft op 16 april 2024 aangekondigd dat het is gestart met de productie van de  geavanceerde eVTOL batterijpacks die de Lilium Jet van stroom zullen voorzien tijdens zijn bestuurde vlucht, gepland voor eind 2024.

Deze nieuwste stap vertegenwoordigt een mijlpaal in de ontwikkeling van de Lilium Jet en volgt op uitgebreide tests van subcomponenten van accupakketten, van individueel cel- tot stapelniveau, met de nadruk op prestaties, veiligheid en conformiteit met de regelgeving .  

Het unieke batterijpakket van Lilium bestaat uit lithium-ioncellen met siliciumdominante anodes die hogere energie-, kracht- en snellaadmogelijkheden mogelijk maken dan grafietanodecellen. Toonaangevende autofabrikanten zoals Mercedes, Porsche en GM zijn ook van plan om deze siliciumanode-technologie in hun premium elektrische voertuigen te integreren.

De batterijpakketten van Lilium zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge vliegtuigveiligheidseisen van EASA op het gebied van schokbestendigheid, hittebestendigheid, insluiting en redundantie. Ze worden ook ontworpen om een uitstekende stroom- en energiedichtheid te leveren ter ondersteuning van een bedrijfsmodel dat zich richt op regionale, in plaats van stedelijke, luchtmobiliteit. Lilium heeft uitgebreide intellectuele eigendomsrechten verworven voor zijn unieke batterijtechnologie.   

De Lilium Jet-batterijpakketten worden geassembleerd in de speciaal gebouwde batterijfabriek van Lilium buiten München, met behulp van digitale tools van de nieuwe generatie die procescontrole, efficiënte gegevensverzameling en volledige traceerbaarheid mogelijk maken. 

De eerste eenheden van de batterijassemblagelijn zullen worden gebruikt voor verificatietests voorafgaand aan de eerste bestuurde vlucht van de Lilium Jet. Elke Lilium Jet zal worden uitgerust met tien onafhankelijk functionerende batterijpakketten die zijn ontworpen om een veilige vlucht en landing mogelijk te maken, zelfs als een batterijpack uitvalt. 

Lilium heeft een certificatiedossier voor haar Lilium Jet lopen bij EASA en de Amerikaanse FAA.

 

US Urbanlink koopt 20 Lilium eVTOL Jets 

Op 6 mei 2024 kondigde Lilium een overeenkomst aan met UrbanLink. Als onderdeel van de overeenkomst zal UrbanLink 20 Lilium Jets kopen, met geplande betalingen vooraf, en de eerste luchtvaartmaatschappij in de VS worden die zich volledig inzet voor de integratie van eVTOL-vliegtuigen in haar vloot.

UrbanLink beschouwt eVTOL's als een belangrijke motor voor duurzame regionale connectiviteit in het Amerikaanse Zuid-Florida. De Lilium Jet, met zijn gepland bereik, staat klaar om deze visie te verwezenlijken door grote steden als Miami, West Palm Beach, Boca Raton en Fort Lauderdale met elkaar te verbinden en zich naadloos over het schiereiland uit te strekken tot aan Marco Island. De lancering van de dienst is gepland voor 2026.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *