Bezig met laden...

Logboek

King Stallion CH-53K breekt grens van 1000 vlieguren bij HMH-461

King Stallion CH-53K breekt grens van 1000 vlieguren bij HMH-461

De Amerikaanse mariniers van het Marine Heavy Helicopter Squadron (HMH) 461 bereikten de mijlpaal van 1.000 operationele vlieguren in de nieuwe CH-53K King Stallion op Marine Corps Air Station Yuma, Arizona, 21 april 2023. 

De CH-53K is de nieuwste heavy-lift helikopter van de Mariniers die de CH-53E Super Stallion zal vervangen. HMH-461 stapte in januari 2022 over van een CH-53E squadron naar een CH-53K squadron.

"Afgezien van enkele visuele overeenkomsten, is de CH-53K King Stallion een gans andere helikopter CH-53E", zei luitenant-kolonel Thomas Nicholson, commandant van de HMH-461, van het Amerikaanse Korps Mariniers. "De eerste 1.000 vlieguren hebben dit feit versterkt voor de piloten en de helikoptercrews, aangezien we hebben geleerd dat de systemen, zoals het digitale fly-by-wire vluchtcontrolesysteem, de taken effectiever uitvoeren dan de menselijke operator."

HMH-461 bereikte de mijlpaal van 1.000 operationele vlieguren in de CH-53K tijdens deelname aan een evenement voor Weapons and Tactics Instructor Course (WTI), een tweejaarlijks trainingsevenement dat plaatsvindt in Yuma, Arizona.

"De mijlpaal van 1.000 vlootvlieguren vertegenwoordigt de belangrijke lessen die we geleerd hebben en de enorme inspanning van de mariniers en matrozen van HMH-461", aldus Nicholson. “Misschien nog belangrijker is - het bijna bereiken van - de mijlpaal voor de voltooiing van de fase I CH-53K-overgangsvereisten van het squadron. Dit stelt ons in staat om alle missie-essentiële taken van het marine-helikoptereskader uit te voeren en toont aan dat het vermogen van de CH-53K King Stallion geen toekomstmuziek is; het is een zeer reëel vechtvermogen dat vandaag reeds beschikbaar is.

Daarenboven bereikte de CH-53K een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de militaire luchtvaart. Het HMH-461 squadron voerde een externe lift uit met een gewicht van 36.000 pond tijdens een evenement bij WTI op 28 maart 2023, waarmee het record werd gevestigd voor de zwaarste lift door een Amerikaanse militaire helikopter in een operationele missie.

"Leren hoe het beste kan worden gereageerd op de onmiddellijke beschikbaarheid van helikopterdata die worden geleverd door het Integrated Vehicle Health Management System van de CH-53K, vertegenwoordigde een belangrijke paradigmaverschuiving ten opzichte van de oude CH-53E", aldus Nicholson.  “Bovendien heeft het onderhoudspersoneel veel moeite gestoken in het corrigeren van lacunes in de documentatie en het verbeteren van tools. Nogmaals, dergelijke hiaten komen vaak voor bij nieuwe helikopters, maar ze vormen steeds dagelijkse uitdagingen op tactisch niveau."

"Onze onmiddellijke taak is om zo snel mogelijk een effectieve CH-53K-serieconversietraining van piloten, vliegtuigbemanningen en technici uit te voeren ter voorbereiding op de eerste CH-53K Marine Expeditionary Unit-inzet en om getraind personeel te leveren om volgende squadronovergangen." zei Nicholson.

Foto © U.S. Marine Corps - Tekst: Cpl. Kaleb Stelter 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *