Bezig met laden...

Logboek

Uit het Belgische en Nederlandse luchtvaartregister

Uit het Belgische en Nederlandse luchtvaartregister

Te Koop

Op vraag van enkele lezers hebben wij een extra rubriek geopend op de Helispot voor lezers die hun helikopter wensen te verkopen of verhuren. We kregen nogal wat interesse en in de "Helikopters Te Koop" rubriek worden intussen niet minder dan 31 helikopters te koop aangeboden. We waren toch wat verrast dat er in de Benelux zoveel helikopters te koop staan. 

Toch even opmerken dat Helispot deze rubriek louter informatief ter beschikking stelt van zijn lezers. Eventuele verkoopacties zijn steeds voor rekening van de verkoper. Helispot is nooit verkoper van deze toestellen of diensten en is nooit partij in welke transactie dan ook. Er is ook geen garantie dat deze toestellen op dit moment nog steeds te koop staan of dat de geciteerde prijs correct is.

 

Heli&Co krijgt extra Airbus H125

Op 19 februari 2021 kwam de Airbus H125 (een AS350B3 Ecureuil) vanuit het Zwitserse St-Gallen aan bij Heli&Co op EBLG (Luik). Het toestel met registratie HB-ZYG werd op 22 februari 2021 uitgeschreven uit het Zwitsers luchtvaartregister met bestemming België. Tot op heden is het toestel nog niet ingeschreven in het Belgisch luchtvaartregister.  

Heli&Co kondigde de aankomst van hun nieuwe helikopter aan op hun website (zie foto - copyrights: Heli&Co).

 

Heli-Holland

Zoals reeds in september aangekondigd heeft Heli Holland twee Airbus H155 aan zijn vloot toegevoegd. Het betreft twee EC155 helikopters die afkomstig zijn uit de vloot van Dancopter / NHV Groep. 

  • De G-CKUT was tot 28 augustus 2020 ingeschreven in het Brits luchtvaartregister op naam van leasebedrijf Macquarie Rotorcraft Leasing. Voordien vloog deze helikopter bij Dancopter / NHV-groep als OY-HJP. De helikopter is intussen gestationeerd bij Heli-Holland in Emmen en kreeg daar de registratie PH-HHN; het is wel nog niet ingeschreven in het Nederlands luchtvaartregister.
  • De G-CKVB was tot 28 augustus 2020 ingeschreven in het Brits luchtvaartregister op naam van leasebedrijf Macquarie Rotorcraft Leasing. Voordien vloog deze helikopter bij Dancopter / NHV-groep als OY-HSL. De helikopter is intussen aangekomen bij Heli-Holland in Emmen en krijgt vermoedelijk de registratie PH-HHM. Het toestel werd nog niet ingeschreven in het Nederlands luchtvaartregister.

 

Op Lelystad vliegt Franse Robinson R44

De Frans geregistreerde Robinson R44 Raven 2 met callsign F-GVPH is eigendom van WILMAX INTERNATIONAL N.V. Arnhem (verhuur en lease van vliegtuigen) en werd sinds midden februari opgemerkt op Lelystad. Het toestel staat in de hangaar van Rotor&Wings en vliegt blijkbaar ook voor HeliCentre. Op 9 en 10 maart werd de helikopter ook opgemerkt bij trainingen.

 

NHV verwelkomt tweede vijfbladige Airbus H145 in haar vloot

Begin februari kreeg NHV zijn tweede vijfbladige Airbus H145-D3 uitgeleverd vanuit de Airbus Helicopter fabriek in het Duitse Donauwerth. Het toestel kreeg de Duitse registratie D-HNHW en werd geleverd op de militaire basis van de Duitse Luchtmacht te Laupheim.

Daar wordt het toestel door NHV ter beschikking gesteld van de Duitse luchtmacht waarbij NHV de verantwoordelijkheid neemt voor de MRO (Maintenance, Repair & Overhaul). NHV is het eerste niet-Duits bedrijf dat dergelijke diensten mag leveren aan de Bundeswehr. Foto copyrights: NHV

 

ATB Wevelgem (B) - nieuwe Robinson R44 Raven II

Op 9 maart vloog de nieuwe Robinson R44 Raven II F-HMMR (serial 14425) na assemblage voor het eerst bij Air Technology Belgium op de vlieghaven van Kortrijk-Wevelgem. Het toestel is eigendom van Marc Mazot uit het Franse Levallois Perret en vertrekt naar zijn basis op Brive-Souillac (LFSL) in de Dordogne (FR).

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *