Bezig met laden...

Logboek

Poolse Defensieminister inspecteert Boeing's Apache fabriek

Poolse Defensieminister inspecteert Boeing's Apache fabriek

Boeing ontving afgelopen maandag de Poolse minister van Defensie, Mariusz B┼éaszczak, en diens delegatie op de Boeing Mesa-locatie in Arizona. De minister had een ontmoeting met leiders van Boeing en maakte een rondleiding door de AH-64 Apache-productielijn. 

Polen maakte vorig jaar zijn voornemen bekend om 96 nieuwe Apache-aanvalshelikopters aan te schaffen, gevolgd door de goedkeuring van de buitenlandse militaire verkoop door de Amerikaanse regering in augustus 2023. Als 's werelds meest capabele en veelzijdige aanvalshelikopter zal de Apache AH-64E V6 de interoperabiliteit van Polen met de VS en de NAVO-landen vergroten.

“We werken nauw samen met beide regeringen om deze verkoop af te ronden en kijken ernaar uit om de eerste Apache aan Polen te leveren”, zegt Heidi Grant, president van Business Development voor Boeing Defense, Space and Security. “Polen zal de op een na grootste Apache-operator ter wereld worden, na het Amerikaanse leger.”

Boeing bouwt de AH-64 Apache al meer dan 40 jaar in Mesa, Arizona en is in staat om 80 Apaches per jaar te leveren vanuit zijn moderne fabriek. Er zijn momenteel wereldwijd meer dan 1.290 Apaches actief, ondersteund door Boeing Global Services. Het bedrijf heeft een gediversifieerde voetafdruk in de staat, inclusief de ontwikkeling van helikoptertechnologieën en de productie van composiet- en elektrische subassemblages.

De Poolse Defensie is actief bezig om haar helikopterarsenaal volledig te vernieuwen en uit te breiden en haar oude helikopters uit de Sovjettijden uit dienst te nemen. Eerder dit jaar bestelde de Poolse regering ook al 32 Leonardo AW-149 helikopters die bij de Poolse vestiging van Leonardo, PZL-Swidnik, zullen worden gebouwd. Ook werd afgelopen week bekend dat de Poolse regering werkt aan een order van maximaal 22 Leonardo AW101 helikopters. 

Foto © Boeing Helicopters Mesa (US)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *