Bezig met laden...

Logboek

FAA certificeert nieuwe Robinson R44 en R66 Cyclic Guard

FAA certificeert nieuwe Robinson R44 en R66 Cyclic Guard

Iedere Robinson R44 en R66 piloot kent het gevaar dat een nietsvermoedende passagier op de co-piloot zetel bij de eerste turbulentie zich poogt vast te houden aan de cyclic. In onze pre-flight passagiers instructies is dus telkens een hot item maar desondanks zullen vele piloten al eens opgeschrikt geweest zijn van een dergelijke 'onbewuste handeling' van de passagier in de co-piloot zetel. 

Robinson heeft nu een 'veiligheidshandvat' op de markt gebracht om dit probleem uit de wereld te helpen. De zogenoemde 'safety-enhancing cyclic guard' wordt geplaatst aan de zijkant van de middenconsole op een hoogte die een prima steun biedt voor de passagier en tegelijkertijd geen hinder betekent voor de bediening van de cyclic door de piloot. Het veiligheidshandvat is door de Amerikaanse FAA goedgekeurd.

Het is een handvat die de passagier een stevige steun biedt bij turbulentie of onzekerheid gedurende de verschillende fasen van de vlucht. 

De installatiekit KI-280 is verkrijgbaar in de Robinson webshop en kost $1.200.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *