Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: FTD voor VH-92A - Cabri incident wordt onderzocht

Kort nieuws: FTD voor VH-92A - Cabri incident wordt onderzocht

Vluchtsimulator voor de presidentiële Sikorsky VH-92A

Het is al lang geen geheim meer dat de eerste nieuwe helikopters voor de Amerikaanse president, de Sikorsky VH-92A binnenkort in dienst zullen worden genomen. Wel heeft Sikorsky nog niet echt een oplossing gevonden voor het verschroeien van het gras van de tuin van het Witte Huis waar de helikopter landt om de president en zijn gevolg op te pikken. 

De nieuwe helikopter voor de Amerikaanse president is gebouwd op basis van de Sikorsky S-92 maar kreeg een volledig aangepast interieur, speciale communicatievoorzieningen, speciale avionics en een uitgebreid arsenaal geheime veiligheidsvoorzieningen. De gemiddelde prijs van de eerste VH-92A is ongeveer $ 100 miljoen.

Om de Marine-piloten van het Marine Helicopter Squadron One (HMX-1), dat verantwoordelijk is voor het vervoer van de president tijdig vertrouwd te maken met de nieuwe helikoper kreeg het Squadron One een extra VH-92A Flight Training Device (FTD) en krijgt de eerder geleverde VH-92A simulator een modificatie. Sikorsky kreeg deze opdracht toegewezen voor $ 39,9 miljoen.

 

Cabri G2 ongeval

In haar kwartaalrapportage Luchtvaart heeft de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid aangegeven dat ze een onderzoek is gestart naar een ongeval met een Cabri G2 in het laaggebied Almere.

Het betreft een ongeval met een helikopter Cabri G2 van HeliCentre met registratie PH-HCC

De helikopter maakte een harde landing na het beoefenen van een autorotatie. De beide inzittenden van de helikopter bleven ongedeerd, de helikopter raakte beschadigd onder andere aan het landingsgestel en heeft sindsdien niet meer gevlogen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *