Bezig met laden...

Logboek

Defiant SB-1 maakt vooruitgang

Defiant SB-1 maakt vooruitgang

Boeing en Sikorsky werken in snel tempo verder aan de Defiant SB-1. Op 5 April 2019 ging de nieuwe helikopter voor een tweede keer de lucht in bij Sikorsky in West Palm Beach, Florida. Dit meld Vertical op basis van een melding van beide bedrijven op 15 April.

Ook de tweede testvlucht werd gevlogen door Sikorsky piloot Bill Fell en Boeing piloot Frank Conway. Ze konden alle testen afwerken en de gecollecteerde data was in overeenstemming met de verwachtingen.

Deze tweede testvlucht bestond uit de volgende testonderdelen:

  • 10 knots vliegen naar voor, links, rechts en achter
  • In hover: pedal turns en manoeuvres testen
  • Stapsgewijs opstijgen in hover tot op 30 voet

Boeing en Sikorsky zullen nu verder werken om de vluchtenveloppe verder uit te breiden met grotere snelheden en allerlei manoeuvres. De vluchtdata van deze testen word dan ter beschikking gesteld van het Amerikaans leger om de volgende stappen te bepalen van het FVL (Future Vertical Lift)-programma.

De Defiant SB-1 en de Bell V-280 Valor tiltrotor zijn de twee finale kandidaten in het U.S. Army’s Joint Multi-Role Technology Demonstrator programma, die moet bepalen welke nieuwe helikopters het Amerikaans leger voor de toekomst zal aankopen. Bedoeling is om de eerste toestellen in het begin van de jaren 2030 in dienst te nemen.

Foto copyrights: Boeing & Sikorsky

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *