Bezig met laden...

Logboek

H225 crash in Bergen (Noorwegen): Noren publiceren interim rapport met 102 paginas

H225 crash in Bergen (Noorwegen): Noren publiceren interim rapport met 102 paginas

Het onderzoek naar de oorzaak van de crash van de Airbus Helicopters type H225 bij Bergen (Noorwegen) waarbij 13 dodelijke slachtoffers vele blijft de helikopterwereld in zijn ban houden.

EASA heeft intussen de tijdelijke grounding van de type H225 helikopters opgegeven, maar zowel de Engelse als de Noorse CAA hebben een jaar na de crash nog steeds het vliegen met deze helikopters verboden. Het blijft overigens de vraag of deze helikopters ooit nog voor Noordzee Offshore trafiek zal worden ingezet. De belangenverenigingen van de off-shore werkers en een overgrote meerderheid van de boorplatform werkers zelf hebben zich duidelijk uitgesproken voor een definitieve ban van het veelbesproken toestel.

De Noorse AIBN (Air Investigation Branch Norway) is nog steeds bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de crash. In verschillende vorige artikels hebben wij updates gegeven over het onderzoek, vandaag geeft de Noorse onderzoekscel een omstandig rapport van 102 bladzijden over alle aspecten van het onderzoek en de stand van zaken.

Het was reeds bekend dat het onderzoek zich toespitst op de materialen in de main rotor gearbox; U kunt in dit rapport uitgebreid lezen hoe de onderzoekscel tewerkgaat,  wat ze reeds gevonden hebben en wat welke onderzoeken ze nog moeten afronden alvorens ze hun definitief rapport gaan publiceren.

Een van de voornaamste vragen welke nog niet zijn beantwoord is hoe het mogelijk was dat de vele sensoren, voorafgaandelijk aan de crash, niets hebben waargenomen van de problemen in de main gearbox. Hiervoor is tot op heden helemaal geen uitleg gevonden.

Intussen hebben zowel EASA als Airbus Helicopters zelf gereageerd op het rapport. Het definitieve rapport zal wel nog enige tijd op zich laten wachten.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *