Bezig met laden...

Logboek

Duitsland vervangt Sea Lynx helikopters door NH90 MRFH

Duitsland vervangt Sea Lynx helikopters door NH90 MRFH

Vorige week kondigde de Duitse Marine aan dat het de NH90 NATO Frigate Helicopter (NFH) geselecteerd heeft als vervanger voor de Sea Lynx Mk 88A onboard helikopter. In het totaal gaat het over 31 helikopters.

Het model van NH90 dat de Duittse Marine heeft gekozen is de  “Multi-Role Frigate Helicopter” (Mehrrollenfähiger Fregattenhubschrauber – MRFH) een specifieke versie de NH90 NATO Frigate Helicopter (NH90 NFH). De NH90 NFH vliegt reeds in Frankrijk, Nederland, Belgie, Italie en Noorwegen.

De NH90 MRFH zal worden verder ontwikkeld en gebouwd op basis van de NH90 Sea Lion die de Duitse Marine bij Airbus in bestelling heeft. Hij zal de taken moeten overnemen van de Sea Lynx vanop schepen. Het gaat hier over ASW (anti-submarine warfare) en ASuW (anti-surface warfare). Daarnaast zal de NH90 MRFH ook ingezet worden voor SAR (Search and Rescue) missies en transportopdrachten.

De Duitse NH90 helikopters zullen worden geassembleerd in de fabriek van Airbus Helicopters in Donauworth. 

Foto van de Sea Lynx Mk 88A: copyrights Bundeswehr / I. Schneider

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *