Bezig met laden...

Logboek

40 jaar geleden: Bell 206 vliegt rond de wereld

40 jaar geleden: Bell 206 vliegt rond de wereld

40 jaar geleden landde Richard "Dick" Harold Smith in de Bell 206 JetRanger III op de Bell Helicopter Hurst Heliport, nu bekend als het Floyd Carlson Airfield. Deze historische vlucht markeerde de voltooiing van de allereerste solovlucht rond de wereld per helikopter.

Smiths (zie foto - credits Altzone CCA 4.0)  reis was 352 dagen eerder begonnen, op 5 augustus 1982, toen hij vertrok vanaf hetzelfde vliegveld in Fort Worth, Texas, en begon aan de ambitieuze omvaart. In totaal legde Smith tijdens zijn reis 32.258 mijl (51.914 kilometer) af, goed voor meer dan 260 vlieguren.

Deze allereerste vlucht om de wereld per helikopter werd gehomologeerd en kwam in het Guinness World Record boek. Daarbij kreeg Smith ook de eer als eerste helikopterpiloot die een solo-helikoptervlucht over de Atlantische Oceaan uitvoerde. 

Smith koos ervoor om de reis te voltooien met de Bell 206, in Australië ook wel bekend als de 'Australian Explorer', vanwege zijn bereik, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Dick Smith is een Australische ondernemer die Dick Smith Electronics, Australian Geographic en Dick Smith Foods heeft opgericht. Hij is een fervent vlieger die vijf keer rond de wereld heeft gevlogen.

Foto © Bell Helicopters 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *