Bezig met laden...

Logboek

Oostenrijk gaat Sikorsky Black Hawk vloot aankopen

Oostenrijk gaat Sikorsky Black Hawk vloot aankopen

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft toestemming verleend voor een buitenlandse militaire verkoop aan Oostenrijk van UH-60M Blackhawk helikopters en aanverwante elementen zoals reserve onderdelen, logistiek en programmaondersteuning voor een geschatte kostprijs van $ 1,05 miljard.

Het Defense Security Cooperation Agency heeft vandaag de vereiste certificering afgeleverd en het Amerikaanse Congres op de hoogte gebracht van deze verkoop.

De Oostenrijkse had verzocht om de aankoop van 12 UH-60M Black Hawk-helikopters, 26 General Electric T700-GE-701D-motoren en de nodige uitrusting goed te keuren.

Om de verkoop te implementeren zullen 15 Amerikaanse specialisten van de overheid en/of de leveranciers voor een langere periode naar Oostenrijk reizen voor het voorbereiden en implementeren  van het project, inclusief training en de technische en logistieke ondersteuning.

Details qua timing van de levering zijn nog niet bekendgemaakt. Sikorsky heeft voor Black Hawks momenteel een leveringstermijn tussen de 2 à 3 jaar.

Met deze aankoop die minister van Defensie Claudia Tanner in september 2023 in het vooruitzicht stelde wil het leger een extra squadron oprichten. Het budget voor deze aankoop is intussen reeds vastgelegd in een speciale defensiebegroting die voorziet in investeringen van 16,6 miljard euro tot 2032. 

Eind 2022 ontving de Oostenrijkse Defensie de eerste van 18 Leonard AW169M helikopters en heeft toen de optie gelicht om nogmaals 18 Leonardo AW169M helikopters aan te kopen in 'government to government deal' met Italië. Dit zal de vloot op termijn op 36 helikopters brengen, na Italië de grootste vloot van de Leonardo AW169M helikopters. 

Foto credit Maj-Sgt Becky Vanshur - Idaho Army National Guard (no ©) 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *