Bezig met laden...

Logboek

Ophef bij subsidie van de Vlaamse helikopteropleidingen

Ophef bij subsidie van de Vlaamse helikopteropleidingen

De afgelopen dagen was het weer helikopter 'vuurwerk' in de Vlaamse media. 

Na een reclamecampagne van het bedrijf Atrium op de website van het opleidingscentrum Syntra voor een opleiding tot PPL(H) helikopterpiloot wisten een aantal kranten snel te melden dat er misschien ten onrechte gelden uit de KMO-portefeuille naar het subsidieren van deze opleidingen vloeit.

Al even snel werden bedragen van €15.000, €10.000, €4.000 en €2.500 als subsidie 'gevonden' door de journalisten en was de verontwaardiging groot dat de rijke CEO, met het geld van de belastingbetaler een opleiding tot helikopterpiloot kan krijgen om dan boven de files naar hun werk te vliegen. 

Minister Muyters werd van stal gehaald en moest voor de camera bevestigen dat een grondige audit naar deze onaanvaardbare praktijken wordt uitgevoerd en dat eventueel onterechte subsidies zullen worden teruggevorderd.

Zelfs VTM maakte een reportage over dit nieuws waarbij organisator Coosemans en helikopterinstructeur Busse wisten te vertellen hoe de CEO's sneller hun werkzaamheden kunnen doen met de helikopter.

We spraken vandaag twee helikopterpiloten, die in het bedrijfsleven staan, over de combinatie tussen hun helikopter en hun bedrijf. Over de KMO-portefeuille hadden beiden nooit gehoord, laat staan enige subsidies gekregen bij hun opleiding (jaren geleden); daarbij wisten ze ook te vertellen dat vliegen met een helikopter voor bedrijfsdoeleinden in Belgie een zeer moeilijk verhaal is.

Geen helispots bij bedrijven, wisselende weersomstandigheden, tijdsbeperkingen (vroeg donker in de winter) en ook de kostprijs maken dat het niet evident is voor een vliegende CEO om met de helikopter dagelijks de files te gaan overvliegen naar zijn firma of naar zijn klanten. Misschien een leuk verhaal voor de media of om opleidingen aan de man te brengen maar de realiteit is wat minder spectaculair! 

Spijtig dat helikoptervliegen op een dergelijke negatieve manier in de media komt; dit is het niet! Fake news!

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *