Bezig met laden...

Logboek

EHang voltooid testvluchten in het EU GOF 2.0 project in Estland

EHang voltooid testvluchten in het EU GOF 2.0 project in Estland

EHang en Falcon logistiek hebben met de EHang 216 eVTOL een aantal BVLOS (Beyond Visual Line of Sight) proefvluchten voltooid voor luchthavenvervoer en pakketbezorging in Estland.

Deze vluchten gebeurden in het kader van het GOF 2.0 (Integrated Urban Airspace Validation)-project van de Europese Unie. Bedoeling is om veilige, autonome en milieuvriendelijke stedelijke luchtmobiliteit (UAM) en de integratie van onbemande luchtvaartuigen en luchttaxi's in bemande operaties met luchtverkeersleiding (ATM) en U-space-diensten (1) uit te testen.

De Estse transportadministratie heeft tot eind 2021 een speciale vergunning afgegeven aan EHang voor proefvluchten in een aangewezen deel van het Estse luchtruim.

De EHang 216 is de eerste AAV voor passagiers die BVLOS-proefvluchten heeft uitgevoerd in het Estse luchtruim. Tijdens de live-tests voerde de EHang 216 een vluchtmissie uit van een VIP-transportscenario om passagiers van de luchthaven van Tartu naar het Estonian Aviation Museum te brengen. 

Bovendien voltooide de EHang 216 binnen het Falcon-logistiekmodel een pakketbezorging vanop de luchthaven van Tartu naar een vrachtterminal in het Estonian Aviation Museum. Dit om de scenario's van geautomatiseerde pakketbezorgdrones, die op laag level opereren, te demonstreren.

Deze proefvluchten behoren tot de eerste golf van proeven in het tweejarige GOF 2.0-project, met de focus op het in- en uitvliegen van gecontroleerd en ongecontroleerd luchtruim.

Tot op heden heeft EHang meerdere proef- en demovluchten uitgevoerd met zijn AAV's voor passagiers in 10 landen in Azië, Europa en Noord-Amerika. EHang blijft betrokken bij het GOF 2.0 project en is van plan meer proefvluchten in Europa uit te voeren om de validiteit, veiligheid, beveiliging en duurzaamheid van onbemande luchtsystemen en bemande operaties in een dicht stedelijk luchtruim met behulp van bestaande ATM- en U-space-diensten aan te tonen en systemen.

Dergelijke proefvluchten zijn belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de markt voor onbemande luchtvaartuigen. EHang zal de technische componenten (diensten, software, competenties, praktijken) leveren die nodig zijn om op kostenefficiënte wijze autonome en semi-autonome luchtvaartuigen BVLOS in stedelijk luchtruim te laten vliegen.

 

(1) Wat is U-space? Je zou kunnen zeggen dat U-space voor drones is wat de traditionele luchtverkeersleiding voor vliegtuigen is. U-space is dus niet zozeer een systeem, maar een set aan afspraken, protocollen, communicatiemiddelen en standaarden die er gezamenlijk voor moeten zorgen dat de groei van het onbemande luchtverkeer in de toekomst ordentelijk gaat verlopen. Zeker als het gaat om drukke stukken luchtruim en boven bebouwd gebied.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *